VAŽNA POBJEDA RIJEKE

Galerija | Rijeka visoko porazila Varaždin i dohvatila poziciju za Europu! Prekrasnu nedjelju na Rujevici uljepšala golijada bijelih

Eh, kad bi barem svaka nedjelja na Rujevici bila ovakva…! Suncem obasjan travnjak i tribine, uvjeti idealni za igru i navijanje, nadahnuta igra bijelih i puna mreža suparnika!

RIJEKA VARAŽDIN 3:1 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 25. kola SuperSport HNL-a. Sudac: Dario Bel (Osijek). Gledatelja: 5.114

Strijelci: 1:0 Selahi (45), 2:0 Ampem (53), Banda (58), 3:1 Jelenić (89=

RIJEKA: Labrović – Veiga, Galešić, Dilaver, Goda, Selahi, Hodža, Ampem, Janković, Marin, Obregon

VARAŽDIN: Zelenika – Stanić, Ba, Jelenić, Urata, Puclin, Pilj, Drožđek, Teklić, Šego, Banovec

Nogometaši Rijeke pobijedili su Varaždin 3:1 u utakmici 25. kola SuperSport HNL-a. Rijeka je stigla do druge pobjede nad Varaždinom ove sezone i ujedno skočila na četvrto mjesto prvenstvene ljestvice.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Rijeka je žustro krenula u susret, rezultiralo je to i prvom šansom bijelih u već u 8. minuti kada je Prince ubacio, Obregon kratko smirio loptu u kaznenom prostoru a Veiga snažno pucao po golu. Ipak, Zelenika je bio spreman.

Veliku podršku bijeli su imali s tribina gdje se po lijepom sunčanom vremenu okupilo 5114 navijača

Uslijedilo je razdoblje agilne ali strpljive Rijeke: bijeli su polako stezali obruč oko gola gostiju, osjećajući da su bolji na terenu, ali bez bezglavog srljanja. Kao da su znali i osjećali da je pitanje vremena kada će zabiti.

I dogodilo se to, nakon nekoliko (polu)prilika Rijeke, u najboljem mogućem trenutku, na samom isteku prvog poluvremena, taman da se u drugi dio susreta krene s još više elana. Marin je ubacio iz slobodnog udarca, Selahi je smirio loptu za Veigu koji se sjajno okrenuo i ubacio prema petercu gostiju, a nakon njegovog dodavanja ‘na pladnju’, Selahi je samo morao smireno i vješto pospremiti loptu u mrežu!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Kako su završili prvi dio utakmice, tako su bijeli započeli drugo poluvrijeme. Furiozno, želeći zapečatiti pobjedu s još golom ili dva.

U 53. minuti uporni Janković je vješto iščeprkao loptu i gurnuo je prema Obregonu koji je iskoristio neopreznost obrane Varaždina. Napadač Rijeke sjurio se prema golu i sjajno proigrao Princea kojem je preostalo mirno plasirati loptu u mrežu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Samo pet minuta kasnije, nekoliko trenutaka nakon što je ušao u igru, mreži je zatresao i pouzdani veznjak Banda. Izveo je slobodan udarac iskosa desno s udaljenosti od nekih 20-tak metara, lopta je prošla pored svih igrača u kaznenom prostoru, iznenadila Zeleniku i završila u mreži!

Nakon još nekoliko lijepih šansi za bijele, u samoj završnici susreta zabili su, nakon prekida, i gosti. Nakon ubačaja iz kuta, Jelenić je poentirao udarcem glavom.

Tijek susreta

Udarac Marina u 11. minuti završio je u bloku, bila je to svojevrsna onoga što slijedi, budući da je nekoliko udaraca u prvom dijelu završilo u varaždinskom bloku.

Varaždin je prijetio u 14. minuti škaricama Šege, te akcijom u 17. minuti. Banovac je ubacio s desne strane, a udarac Drožđeka Labrović je zaustavio odličnom reakcijom

Varaždinska obrana blokirala je i udarac Marina u 18. minuti, a Rijeka je odličnu priliku imala samo minutu kasnije.

Obregon je primirio jednu visoku loptu u kaznenom prostoru i spustio za Princea koji je s 12 metara u sjajnoj poziciji pucao snažno, ali direktno u vratara Zeleniku.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Uslijedili su udarci Marina (26′) i Selahija (31′), te odlična prilika za goste, ali udarac Banovca u srcu kaznenog prostora odlično je obranio Labrović.

Do kraja prvog dijela valja izdvojiti udarac Jankovića (42′), te odličnu akciju u 43. minuti. Sjajna lopta Dilaverea u prostor za Princea koji je odigrao povratno dodavanje, ali Janković nije uspio zahvatiti loptu. Ipak, Rijeka je na poluvrijeme otišla s prednošću.

U 49. minuti lijep prodor Marina koji je odigrao loptu u sredinu, Prince je uspio pucati ljevicom s ruba kaznenog prostora, ali lopta je otišla preko gola.

Varaždin je brzo odgovorio s dva opasna ubačaja i lijepim prodrom Teklića, ali rezultat se nije mijenjao.

I onda je u 53. minuti krenula riječka bura na terenu. Janković je sjajno iščeprkao loptu i gurnuo prema Obregonu koji je iskoristio neopreznost obrane Varaždina. Napadač Rijeke sjurio se prema golu i sjajno proigrao Princea kojem je preostalo plasirati loptu u mrežu – 2:0.

U 57. minuti Prince je izborio slobodan udarac. Banda je izveo slobodan udarac, lopta je prošla pored svih u kaznenom prostoru i završila u mreži – 3:0!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Varaždin je krenuo na sve ili ništa. U 64. minuti uslijedila je velika gužva pred golom Rijeke. Labrovićeve obrane i nekoliko blokiranih udaraca spriječili su Varaždince da se vrate u utakmicu.

U 89. minuti Jelenić je nakon kornera poentirao glavom i postavio konačan rezultat – 3:1.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari