NOVA VISOKA POBJEDA RIJEKE!

Galerija | RIJEKAAAAA!! Nova pobjeda u golijadi! Eurogolovi, atraktivni potezi… Istra se preko Učke vraća pune mreže golova!

Iako prvih pola sata utakmice nije nudilo previše uzbuđenja, već tada je bilo jasno da netko samo treba “otključati” obranu gostiju. I ukazao se – opet – Ivanović!

RIJEKA – ISTRA 1961 6:0 (3:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 3. kola Supersport HNL-a. Sudac: Dario Bel (Osijek). Gledatelja: 4856.

Strijelci: 1:0 Ivanović (34), 2:0 Selahi (44), 3:0 Pašalić (45), 4:0 Goda (59), 5:0 (Majstorović (ag, 61), 6:0 Grgić (81)

RIJEKA: Labrović – Smolčić, Galešić, Dilaver, Goda, Selahi, Banda, Pašalić, Fruk, Janković, Ivanović

ISTRA 1961: Majkić – Hujber, Marešić, Majstorović, Douglas, Ćalušić, Travaglia, Petrusenko, Čuić, Nebyla, Erceg

Samo tri dana nakon rezultatski najveće pobjede Rijeke u povijesti nastupa u europskim natjecanjima (6:1 protiv Dukagjinija), nogometaši u bijelim majicama istrčali su na kišom natopljeni teren Rujevice u ‘derbiju della Učka’.

Trener Jakirović donekle je iznenadio određenim promjenama u momčadi ali i pozicija igrača. Na desnom beku zaigrao je Smolčić, Janković se premjestio na lijevu stranu napada, Fruk iza Ivanovića a Galešić se vratio na ‘svoje’ mjesto stopera.

Iako prvih pola sata utakmice nije nudilo previše uzbuđenja, već tada je bilo jasno da netko samo treba “otključati” obranu gostiju. I ukazao se – opet – Ivanović!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nakon ogromne pogreške Marušića, Ivanović je udarcem ‘iz prve’ prevario gostujućeg vratara Majkića koji se žurio vratiti na svoju poziciju a Ivanović je snažno loptu uputio baš u ‘suprotnu Majkićevu stranu – baš poput tenisača koji na sličan način prevari svog suparnika.

I tada je krenulo! Do kraja prvog poluvremena sjajnim udarcima izvan 16 metara Majkića su ‘probušili Selahi i Pašalić. Posebno je bio impresivan Pašalićev gol za 3:0 Rijeke. Bio je to pravi eurogol, lopta je po udarcu s nekih 20 metara ‘skinula paučinu’ gola na jugu travnjaka.

Rijeka je u drugom poluvremenu nastavila gdje je stala.

Odmah na početku Fruk je odlično gađao iz slobodnog udarca, lopta je okrznula gredu iznad nemoćnog Majkića, a onda su rešetati mrežu gostiju nastavili udarcem glavom Goda i Ivanović petom (!), nakon sjajnog prodora Selahija. Na nesreću, loptu je u tom trenutku po udarcu Ivanovića na njezinom putu u vrata dotaknuo i Majstorović pa je pogodak pripisan njemu kao autogol.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Zanimljivo je istaknuti da se ovim svojim novim pogotkom branič Goda izdvojio na drugom mjestu strijelaca Rijeke na ulasku u ovu sezonu – a još je zanimljivije da je i kao prije tri dana udarcem glavom postigao četvrti gol Rijeke na utakmici!

Trener Jakirović imao je komotnu situaciju pa su u drugom poluvremenu, uoči novog europskog izazova bijelih na dalekim Farskim otocima, priliku na travnjaku dobili i Hodža, Grgić, Ilinković a potom i Obregon i Djouahra.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

I upravo su Djouahra i Grgić kreirali šesti pogodak bijelih. Djouahra je sjajno prošao po lijevoj strani i ubacio, a Grgić poentirao klizećim startom u petercu gostiju!

Rijeka se nakon večerašnje pobjede okreće Konferencijskoj ligi. U trećem pretkolu Konferencijske lige bijele čeka ogled protiv B36 Torshavn (Farski Otoci) 10. i 17. kolovoza.

Podsjetimo, utakmica četvrtog kola SuperSport HNL-a između Gorice i Rijeke koja se trebala odigrati 13. kolovoza 2023. je odgođena na zahtjev riječkog prvoligaša.

Tijek susreta

Nakon što je prvih pola sata proteklo u izjednačenoj igri, pogreška Marešića u 34. minuti otvorila je lavinu. Naime, Marešić je pogriješio u dodavanju i izgubio loptu na 15 metara, Ivanović je potegnuo isprve i matirao Majkića – 1:0.

Kao da to nije bila dovoljna kazna za goste, u 44. minuti Selahi je naštimao nišanske sprave i s distance matirao Majkića – 2:0.

Samo minutu kasnije na scenu je stupio Pašalić, sjajna bomba od vratnice je završila u mreži za 3:0 na poluvremenu.

Rijeka nije spustila nogu s gasa, prvo je Fruk pogodio gredu iz slobodnog udarca, u 57. minuti Marešić je spriječio gol, ali u 59. minuti nije bilo spasa.

Pašalić je ubacio iz kuta, a Goda poentirao, za treći gol braniča Rijeke glavom ove sezone – 4:0.

U 61. minuti Selahi je projurio po desnoj strani poput vlaka, Ivanović je dirao loptu nakon ubačaja, ali Majstorović je bio zadnji koji ju je gurnuo u mrežu – 5:0.

Za konačnih 6:0 u 81. minuti Djouahra je prošao po lijevoj strani i lijepo ubacio, a Grgić poentirao – 6:0.

U sjajnoj pobjedi Rijeke mogli bi se istaknuti još mnogi drugi detalji, sjajna prilika u 42. minuti kad je Pašalić pucao preko gola, škarice Ivanovića u 68. minuti, kao i dobar udarac Obregona u završnici utakmice.

Standings provided by Sofascore
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari