Rijekini Leovac i Bradarić na popisu kandidata za Svjetsko prvenstvo u Rusiji!

Do lipnja i početka SP u Rusiji bit će vremena za korekcije do kojih će sigurno doći: neki igrači će možda i otpasti zbog ozljeda, drugi se nametnuti odličnim igrama

Zlatko Dalić objavio je svoj prvi popis u 2018. godini i time započeo pohod na SP u Rusiji koje se održava za točno sto dana.

Podsjetimo, Hrvatska krajem ožujka kreće na turneju u SAD, gdje će igrati prijateljske utakmice s Peruom i Meksikom.

https://www.facebook.com/cff.hns/photos/a.360971557316620.84014.359152437498532/1658923444188085/?type=3

 

„Pratim situaciju s Lukom Modrićem i njegovom pravnom bitkom. Naravno da me to brine, ali poznavajući njega kao profesionalca, mišljenja sam da će on to stoički podnijeti. Zaista ne bih komentirao takve stvari ili osobne probleme koje svatko od nas ima. Meni je bitnije da se on oporavi od ozljede koja je trenutno prisutna. Ja u Luku vjerujem i siguran sam da će sve biti dobro“, odgovorio je Zlatko Dalić novinarki RTL-a na pitanje o našem najboljem veznjaku.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Ubrzo je uslijedilo pitanje o tome koliko je reprezentacija uopće napravila s Dalićem na čelu i je li vidljiv iskorak.

„Nisam još stigao obići sve igrače, ali pratim utakmice koliko mogu. Drago mi je da su svi u formi i mislim da su tri mjeseca do početka SP-a u Rusiji sasvim dovoljna da se u formu vrate i oni koji možda u svojim klubovima trenutno i ne igraju. U svakom slučaju ne sumnjam da ćemo biti spremni kad dođemo u Rusiju. Puno je utakmica pred nama i to nije lako. Najbitnije mi je da se nitko ne ozljedi“, kazao je izbornik.

Bradarić i Leovac zajedno i u reprezentaciji Hrvatske Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Novinari su ga potom upitali o stručnom stožeru, aludirajući pritom na Dražena Ladića kojeg Dalić želi u svojem stručnom timu ali mu vodstvo HNS-a nije naročito naklonjeno.

„Ja kad sam došao u HNS od prvog dana nastojim izbjegavati sve probleme i ne stvarati ih prema nikome. To se ogleda u mojoj komunikaciji s novinarima, igračima, kolegama… Zanima me samo pozitiva.

Ono što ja hoću je stvaranje dobre atmosfere jer bez toga ne možemo stvoriti napredak i postići rezultate. Što se tiče mojeg stožera, o njemu sam se izjasnio još prije par mjeseci i rekao sam jasno koje ljude želim uz sebe. Ne trebam se ponavljati. Mogu samo kazati da je 12 izbornika prije mene slagalo stožer neovisno i slobodno i da će budućih 12 to isto raditi slobodno i neovisno. Zaista ne vidim gdje je problem“.

Dalić se osvrnuo i na Nikolu Vlašića rekavši kako je taj igrač nesumnjivo veliki potencijal i budućnost hrvatske reprezentacije, ali da je procjena da je trenutno korisniji B reprezentaciji budući da se u svom klubu ne može pohvaliti velikom minutažom.

„Svima ću u prijateljskom ciklusu pružiti priliku. Neću odustati od sistema s kojim smo pobijedili Grčku, ali sve ću konkretizirati u priči i diskusiji s igračima“, dodao je.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari