UZBUDLJIVA UTAKMICA

RUKOMET Paket24 premijer liga – Liga A: Zametu lokalni derbi u sjajnoj atmosferi!

Foto: HRS

U prvom i jedinom susretu paket24 Premijer lige – Lige A koji je igran u subotu Zamet je pobijedio Poreč 27:24 i tako stigao do prvih bodova ove sezone

Kao što se moglo i očekivati derbi bio je jako uzbudljiv. Poreč je sjajno odigrao prvo poluvrijeme i vodio je od početka do kraja.

Zamet je trošio silnu energiju da ih dostigne, ali je gostujući sastav u svakom segmentu igre bio za nijansu bolji. Posebno na vratarskim pozicijama gdje je David Vladić bio čovjek odluke. Naime, svaki put kada bi se domaćin približio i imao priliku za izjednačenje, on bi se ukazao i sačuvao prednost Porečana. Tako su gosti na poluvremenu imali dva pogotka viška (12:14).

Prava bitka ipak slijedi u drugom dijelu. Zamet postiže dva pogotka na otvaranju i prvi put stiže do izjednačenja u 32. minuti. Gosti odgovaraju na isti način i čuvaju prednost.

Zatim slijedi crna rupa porečkog sastava i Zamet na krilima iskusnog Luka Mrakovčića, najvećeg riječkog pojačanja ovoga ljeta i mladog talentiranog lava Tina Tomljenovića postiže pet pogodaka za redom i odlazi, pokazat će se na kraju, na nedostižnu prednost.

Dolazili su doduše Porečani nekoliko puta na minus dva, ali nisu uspjeli napraviti konačni preokret i morali su priznati premoć domaćina. Završilo je 27:24.

S 9 pogodaka Tin Tomljanović bio je prvo ime derbija. Damir Vučko dodao je 6, a Luka Mrakovčić pet za prvo slavlje povratnika u Premijer ligu. Kod Poreča 10 obrana Davida Vladića i 7 Brune Ćopića nisu pomogle gostima. Po 4 su pogotka dali Arman Ikanović i Leon Rušnjak.

Uvod u utakmicu bio je spektakularan – program je počeo vizualnim spektaklom s više od 60 rasvjetnih tijela i scenografskim elementima nalik na one na utakmicama globalno poznatih košarkaških ekipa čime je stvorena vrhunska atmosfera u dvorani Zamet.

U poluvremenu smo vidjeli sjajan animacijski program za publiku uz dodjelu vrijednih nagrada. Mlađa publika odlično se zabavilia uz nekoliko igara a oni najsretniji kući su otišli s XXL LED televizijskim prijemnikom!

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA A: 2. KOLO

ZAMET – POREČ 27:24

OSIJEK – METKOVIĆ-MEHANIKA (15.09.24)

RUDAR – TROGIR (15.09.24)

ZAGREB – SESVETE (odgođeno)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari