RUKOMETAŠI SLETJELI U KRAKOW: Bjelorusiju će dočekati uz brojne probleme

Bez imperativa, ali puni motiva, Kauboji će za nešto manje od 48 sati pokazati novo lice hrvatske reprezentacije

Hrvatska rukometna reprezentacija stigla je u Poljsku. U 16 i 20 reprezentacija je stigla u zračnu luku Krakow i krenula prema Katowicama u hotel Novotel Katowice na zaslužen odmor i pripremu za prvu utakmicu. A momci su spremni da se s priča prebace na teren.

Hrvatska je došla u Poljsku u novom, pomlađenom sastavu, ali s velikom ambicijom i željom za pobjedama. Nepozivanje nekih ključnih igrača, poput Igora Vorija, na ovaj turnir dovelo je izbornika Željka Babića na udar negativnih komentara od strane navijača.

Također, veliki poraz na pripremnoj utakmici u Kopru (32:17) poljuljao je povjerenje navijača, a reprezentaciji i izborniku pokazao na kojim stvarima je potrebno dodatno poraditi.

Igračima i izborniku motiva zasigurno ne manjka.

“Volio bih da budemo čvrsti, da budemo odlučni, da vjerujemo u nas, da vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat, volio bih jednostavno da budemo dobri”, rekao je izbornik Željko Babić.

Koliko dobri, pitat će se Domagoja Duvnjaka. Bundesligaška zvijezda, samo je u Kielu odigrala 35 utakmica ove sezone, i da, umor i ozljede su prisutne, ali već u petak, poručuje Duvnjak, bit će onaj pravi.

“Kad dođemo na teren, to se sve zaboravi, kada nas povuče adrenalin, mislim da će ta bol nestati i da ćemo biti pravi. Znamo za što i za koga igramo i nama svaka utakmica za hrvatsku reprezentaciju puno znači”, rekao je Dule.

Pravi test bit će Bjelorusija. Statistika kaže kako je ona redovita mušterija Hrvatske, no baš zato, upozoravaju Kauboji, treba biti maksimalno fokusiran.

“Najteži protivnici na papiru su Island i Norveška, međutim svaka utakmica je posebna i svaka utakmica će biti teška”, rekao je Ivan Slišković.

Teška, jer će Hrvatska u prvu utakmicu s puno problema. Kopljar, Duvnjak, Karačić, Mamić, Marić, Slišković i Šebetić zbog ozljeda još uvijek nisu na sto posto.

“Imali smo velikih problema tokom priprema, stanje se malo stabiliziralo ali još uvijek ne znamo da li ćemo biti kompetni na prvoj utakmici”, kaže Babić.

Bez imperativa, ali puni motiva, Kauboji će za nešto manje od 48 sati pokazati novo lice hrvatske reprezentacije. Točnije, u petak u 16:30 sati.

Boris Jovičić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari