PRIPREMNE UTAKMICE

Rukometaši Zameta osvojili drugo mjesto na turniru u Sloveniji

Rukometaši Zameta mogu biti zadovoljni nakon odigranog turnira u slovenskoj Dobovi

Trener Marijanović na turniru nije mogao računati na tri igrača iz prve sedmorke: Njegovana, Sorića i Mozetiča te na Devčića.

Na turniru su uz riječki Zamet sudjelovale i slovenske ekipe Dobova i Dol te zagrebačka Gorica.

U prvom susretu Zamet je u neizvjesnoj završnici pobijedio domaćina Dobovu i to nakon izvođenja sedmeraca. Domaćin je vodio većinom susreta, ali je Zamet u drugom dijelu preuzeo vodstvo i održavao ga do posljednje minute susreta kada domaćin u posljednjim sekunada postiže izjednačavajući pogodak. Iako ozlijeđen, Sorić staje na gol i brani čak 3 sedmerca, a Zamet pobjeđuje utakmicu pogotkom Miliha.

U finalu Zamet nastupa bez Mrakovčića, koji se ozlijedio u jednom kontaktu u prvom susretu, te Tomaša koji je u prvom susretu postigao 12 pogodaka, ali je početkom utakmice osjetio bol u lijevoj nozi pa trener Marijanović nije želio riskirati novu ozljedu.

Iako bitno oslabljeni, Zamećani su pružili dobar otpor Gorici te su u posljednjim minutama imali priliku smanjiti rezultat na -2, ali nisu uspjeli i Gorica je zasluženo pobijedila rezultatom 30:25.

Izostanak nekoliko prvotimaca u finalu najbolje je iskoristio Dino Islamović koji je odigrao odličnu utakmicu i uz 5 pogodaka upisao i 8 asistencija. Najboljim golmanom turnira proglašen je Zametov Tino Viskić koji je u drugom poluvremenu prvog susreta sakupio čak 12 obrana.

Zamet prvenstvo počinje domaćom utakmicom protiv ekipe Sesveta 11. rujna, a prije početka prvenstva Zamet očekuje još prijateljska utakmica protiv ekipe Dubrave.

”Mislim da smo na turniru u određenim periodima izgledali zaista jako dobro iako nam je nedostajalo nekolika važnih igrača. U drugom poluvremenu prve utakmice obranu smo odigrali vrlo agresivno i uspjeli smo preokrenuti rezultat. U finalu smo pružili dobar otpor i svi igrači koji su bili u zapisniku imali su prilike zaigrati. Možemo biti zadovoljni prikazanom igrom iako imamo još prostora za napredak.””, rekao je po završetku finalne utakmice Tino Viskić, vratar Zamećana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari