ŠAMPIONI, ŠAMPIONI! Rijeka pobjedom nad Osijekom na osam bodova prednosti na vrhu HNL-a!

Od “milijun” prilika za gol, uključujući i dvije pogođene prečke,  Riječani su večeras iskoristili dvije- obje iz penala, u 11. (Bezjak) i 90. (Andrijašević) minuti. No tri boda se pišu i odvode Rijeku na nedostižnu prednost na vrhu ljestvice HNL-a!

RIJEKA – OSIJEK 2:0 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Utakmica 30. kola MaxTV Prve lige. Gledatelja: 5072. Sudac: Igor Križarić (Čakovec)

Strijelac: Bezjak (11, 11 metara), Andrijašević (90, 11 metara)

RIJEKA: Prskalo – Ristovski, Elez, Župarić, Žuta – Bradarić, Mišić – Andrijašević, Vešović, Bezjak (Črnic, 73) – Gavranović (Maleš, 85)

OSIJEK: Malenica, Matas (Grgić, 32), Lesjak, Škorić, Barišić, Lukić, Mioč (Knežević, 66), Boban (Pušić, 66), Perošević, Ejupi, Barać

„Šampioni, šampioni!“ prolomilo se Rujevicom (a i šire!) nakon što je na tribine i u domove navijača i simpatizera Rijeke stigla informacija o Dinamovom velikom posrtaju u Koprivnici gdje su Modri izgubili od Slaven Belupa 1:2.

Nitko se od Riječana, naravno, ne boji Dinama koji ove polusezone, za razliku od razigrane Rijeke, igra kriminalno, i samo su ga sudački „poguranci“ doveli u sitaciju da „puše“ Riječanima za vratom; a ne da naprimjer zaostaje za Bijelima na tablici već sada nekih 11-12 bodova.

No Riječani nažalost imaju itekako loša iskustva s „hrvatskim nogometnim podzemljem“ (paradoksalno, „stacionirano“ u svečanim ložama!) koje je već otelo jednu titulu prvaka Hrvatske Riječanima, pa si za svaki slučaj – kako se ne bi uplele „zle sile“ koje uglavnom djeluju kroz „čudne“ sudačke procjene na štetu Bijelih – Riječani žele i prije same završnice prvenstva osigurati dovoljnu bodovnu zalihu na vrhu HNL-a.

A nakon posrtaja Dinama te prije odigravanja večerašnje utakmice, ta prednost Riječana je iznosila pet bodova, s perspektivom bijega Bijelih na osam bodova prednosti na vrhu ljestvice HNL-a u slučaju pobjede nad Osijekom.

Svjesni takve mogućnosti da novim trobodom stave jednu ako ne i obje ruke na toliko željeni trofej, Bijeli su krenuli prema golu Osječana poput osica: totalni presing je urodio golom za Bijele već u 11. minuti – nako ubačaja s desne strane riječkog napada Bezjak je pucao glavom, lopta je pogodila u ruku ( u neprirodnom položaju!) Matasa, a sudac Križarić pokazao je opravdano na bijelu točku. Matas je zaradio opomenu zbog igranja rukom, a loptu je na bijelu točku namjestio Roman Bezjak. Hladan poput ledene bevande, Bezjak je poslao Malenicu u jednu a loptu u drugu stranu – 1:0 za Rijeku! Trobod je već tada bio na vidiku!

No nisu se Riječani zadovoljili prednošću od samo jednoga gola – slijedili su napadi „u refulima“, Gavranovič je dvaput udarcima s distance gađao prečku gola, a lijepe prilike imali su i Andrijašević, Mišić, Vešović…

Posao Riječanima olakšao je najbolji strijelac gostiju Ejupi koji je na samom isteku prvog poluvremena na sredini igrališta napravio – potpuno nepotrebno – oštar prekršaj za koji ga je sudac Križarić „nagradio“ drugim žutim, isključujućim kartonom. Time je posao Riječanima u drugom poluvremenu znatno olakšan…

Početak iz snova

Rijeka je odlučno ušla u utakmicu, Gavranović je dvaput odlično pucao glavom (3′, 6′), ali nije bilo preciznosti kao ni u četvrtoj minuti kada je potegnuo s 18 metara.

Na drugoj strani Osijek je imao priliku u 15. minuti kada se Boban izborio za udarac na rubu kaznenog prostora, ali pokušaj je otišao iznad grede.

Rijeka je uzvratila udarcima Mišića (22′) i Vešovića (26′). Nova velika prilika stigla je u 31. minuti. Zuta je sjajno proigrao za Bezjaka koji je loptu proslijedio do Gavranovića. Uslijedio je sjajan udarac napadača Rijeke, ali ovoga puta ispriječila se greda.

Tri minute kasnije Bezjak je sjajno gurnuo loptu za Gavranovića, ali novi pokušaj završio je ponovo pored vratnice.

“Kontrolirano” drugo poluvrijeme

Rijeka je napadački otvorila i nastavak utakmice. Iz nekoliko prilika najbolja je bila ona Andrijaševića nakon proigravanja Gavranovića, ali Malenica je iz dvoboja izašao kao pobjednik.

Uslijedili su pokušaji Ristovskog, Gavranovića iz slobodnog udarca, te Andrijaševića nakon pogreške obrane Osijeka.

U 74. minuti, samo desetak sekundi nakon što je ušao u igru, Matic Črnic se sjurio prema golu Osijeka, ali nije dobro pucao u izglednoj situaciji kada je mogao i loptom potražiti nekoga od bolje postavljenih suigrača.

Rijeka je lomila Osijek sve do posljednjih trenutaka kada je Marko Vešović u 90. minuti izborio najstrožu kaznu koju je realizirao Franko Andrijašević – 2:0.

Rijeka je tako na kraju upisala važnu pobjedu za veliko slavlje na Rujevici!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari