SANAK PUSTI, ILI…?! A.C. Milan postaje Rijekina filijala: Damir Mišković okuplja ekipu za otkup dionica talijanskog velikana

Damir Mišković navodno je krenuo okupljati tim ljudi koji bi zajedno investirao u otkup dionica posrnulog talijanskog diva AC Milana

Yonghong Li je u travnju 2017. godine nakon prave poslovne trakavice u ime Sport Investment Lux fonda kupio 99.93 posto dionica AC Milana. Silviju Berlusconiju je u to ime platio 740 milijuna eura, a novi vlasnici obavezali su se u klub u tri godine investirati 350 milijuna eura. Već na prvom prijelaznom roku u ekipu su uložili 220 milijuna eura i doveli 15 novih igrača, piše portal 100posto.

Ipak, lijepa priča o povratku Milana u vrh talijanskog nogometa počela se vrlo brzo pretvarati u noćnu moru. Samo šest mjeseci nakon što je kupio Milan, Li je počeo tražiti kupca za 25 posto dionica koje je mislio prodati za 200 milijuna eura, no to mu nije uspjelo. Kako je podigao kredit od 300 milijuna eura s visokim kamatama, ubrzo je na naplatu sjela rata od 80 milijuna eura koju nije mogao platiti.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Kako bi riješio taj problem ponovno se zadužio, a sada ga tuže dvije banke kojima je ostao dužan. Talijani pišu kako je proglasio bankrot i imovinu dao na ‘bubanj’. Počinje se rasplitati i priča koja kaže kako je Li u financijskim problemima bio i prije preuzimanja Milana, a sada bi talijanski velikan ponovno mogao biti bez vlasnika.

Dobru poslovnu priliku navodno je, prema portalu 100posto, vidio predsjednik Rijeke Damir Mišković koji okuplja ekipu za kupovinu Milana. Ovu poptilično senzacionalnu vijest donio je izvorno portal dnevno.hr koji tvrdi da ima ekskluzivne informacije kako Mišković s partnerima među kojima je i Gabriele Volpi te nekoliko bankara iz Švicarske, Luksemburga i par nizozemskih poduzetnika, kreće u otkup dionica Milana.

Izvoru ove informacije nije poznato koliko bi dionica Mišković i ekipa mogli otkupiti, no pokaže li se ova informacija točnom HNK Rijeka bi mogla itekako profitirati jer bi joj novi saveznik postao jedan od najvećih klubova u Europi, donosi portal 100posto.

Suradnja bi za Rijeku bila plodonosna, pretpostavlja se, na financijskom planu, ali možda još i više na sportskom gdje bi se otvarale velike mogućnosti za fluktuaciju igrača između dva kluba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari