SUPERSPORT 1. HNL

Galerija | ŠIBENIK – RIJEKA 0:1 Bijeli u novo prvenstvo krenuli pobjedom, za tri boda zabio Obregon

Bijeli su u potpuno izmijenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu uspješno prebrodili prvo gostovanje ove sezone u Šibeniku

Nogometaši Rijeke pobijedili su na gostovanju Šibenik 1:0 u prvom kolu nove sezone HNL-a.

Nakon prilično nezanimljivog prvog poluvremena utakmice u drugom dijelu obje momčadi pružile su nešto življu igru s nekoliko prilika za pogodak na obje strane.

1Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Bio je to okršaj momčadi koje su uvelike izmijenile sastave u odnosu na prošlu sezonu. Rijeku su napustili Hrvoje SmolčićRobert MurićJosip DrmićDomagoj Pavičić Darko Velkovski, nema niti trenera Tomića. Momčad sada vodi Dragan Tadić, a kao dovedeni su nogometaši Matej MitrovićMateo PavlovićMario VrančićPablo Alvarez i najzvučnije pojačanje, bivši igrač Dinama Alen Halilović, koji je protiv Šibenika prvi put nastupio u dresu Rijeke.

1Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

I Šibenik se rastao s velikim brojem igrača. Šibenski prvoligaš dobio je i novog trenera. Riječ je o Damiru Canadiju (52), Austrijancu hrvatskih korijena.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, niti previše igre. Rijeka je imala ima blagu prednost u posjedu loptu, međutim nije bilo previše uzbuđenja. Domaćin je prvi udarac u okvir gola imao u 51. minuti kada je pucao Čop, no Labrović je bio siguran. Šest minuta kasnije Rijeka je imala sjajnu priliku, pucao je Haris Vučkić, no Lovre Rogić je sjajno reagirao.

Pogodak vrijedan tri boda zabio je joker s klupe Obregon u 80. minuti. Napadač Rijeke, koji je ušao u drugom dijelu, odlično je iskoristio ubačaj Ampema s desne strane te glavom pospremio loptu u mrežu pokraj nemoćnog Rogića. U akciji je sudjelovao i Halilović koji je debitirao u dresu Rijeke u HNL-u. Ušao je u igru u 71. minuti i upravo je on nekoliko minuta kasnije dodao loptu Ampemu.

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U 80. minuti Rijeka je mogla – i trebala – povečati svoje vodstvo. Obregon je povukao loptu prema golu, dao je do Vučkića na lijevu stranu ali njegov zakašnjeli ubačaj zapeo je u bloku obrambenih igrača Šibenika.

U 83. minuti vidjeli smo i najveći priliku za domaće. Salomon je Čopu dao dubinsku loptu, a ovaj je s Pavlovićem na leđima, iz teške situacije, pogodio stativu.

Šibenik je odlučio donirati zaradu od ulaznica za obnovu uništenih područja u požaru, a utakmicu je pratilo nešto više od 1.600 gledatelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari