HNK RIJEKA PRIHVATILA OSTAVKU

Simon Rožman više nije trener Rijeke

Foto: Mateo Levak/Riportal

Rožman je ponudio i uprava HNK Rijeka prihvatila je njegovu ostavku

Simon Rožman više nije trener Rijeke. Nakon poraza od Hajduka, Rožman je ponudio i uprava HNK Rijeka prihvatila je njegovu ostavku, a model raskida ugovora bit će sporazumno dogovoren.

“Rožman je u Rijeku stigao krajem rujna 2019. godine nakon čega je s klubom ostvario velike rezultate.”, priopćili su iz HNK Rijeke.

“Rijeka je u 2020. godini osvojila Kup Hrvatske, te se ove sezone plasirala u skupine Europske lige gdje je u konkurenciji Napolija, Real Sociedada i AZ Alkmaara ostvarila zapažene rezultate.”, dodali su uz želju Simonu Rožmanu – sve najbolje u nastavku karijere.

Rožman i Rijeka u posljednjih osam utakmica pobijedili su samo jednom, a novi poraz protiv Hajduka na Rujevici bila je kap koja je prelila čašu i razlog je odlaska slovenskog trenera.

Nije odavao dojam da će otići

“Igrali smo dobro prvo poluvrijeme, imali smo dvije forsirane izmjene i to je Hajduk iskoristio. Mi ni iz jedanaesterca ne možemo zabiti gol, vidjeli ste to”, rekao je za Rožman.

“Vidjet ćemo što ćemo dalje, moramo skupiti glave, treba se odmoriti. Danas smo dali sve što imamo, svu energiju, all-in. Mislim da smo imali 15 udaraca na gol. Još je puno do kraja prvenstva, najbitnije je kako momčad izgleda na terenu”, rekao je Rožman nakon utakmice s Hajdukom.

Prvi kandidat za Rožmanova nasljednika donedavni je trener Lokomotive Goran Tomić, kojem je nedavno propao angažman u Kini, doznaje Danijel Vukušić za 24 sata. Sve bi trebalo biti formalizirano u nedjelju.

Rožman je na riječku klupu zasjeo nakon ostavke Igora Bišćana. Završio je prošlu sezonu na trećem mjestu i obranio Kup rujevičkom klubu trijumfom nad Lokomotivom u Šibeniku. Vratio je i Europsku ligu u Rijeku izbacivši Kopenhagen u play-offu kvalifikacija i sve se činilo bajnim.

Nije Rijeka izgledala loše u skupini iako je završila posljednja. Osvojila je četiri boda, no covid je ostavio traga na igrama u domaćem prvenstvu. Znao je Rožman da ga čeka paklen tempo početkom drugog dijela sezone jer je Rijeka trebala nadoknaditi čak pet utakmica. U zadnjih 40 dana odigrali su čak 11 utakmica.

Iako su krenuli dobro, pobjedom nad Dinamom u Maksimiru, uslijedilo je bolno otrježnjenje i poraz u Varaždinu. A nakon pobjede kod Istre u Puli uslijedio je i domaći poraz protiv Gorice pa remi sa Šibenikom. Teško izborena pobjeda kod Lokomotive u završnici (3-2), pokazalo se, bila je i posljednja Rožmanova – a onda je uslijedio novi crni niz: poraz od Hajduka, remiji s Istrom i Goricom, poraz u Osijeku pa novi poraz od Hajduka.

Rijeci slijedi gostovanje kod Osijeka u četvrtfinalu Kupa pa novo ligaško gostovanje na Maksimiru i Slovenac je bio svjestan da se u tim utakmicama teško može vaditi, piše 24sata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari