SUPERSPORT HNL

SJAJAN DERBI! U fantastičnoj atmosferi na Rujevici Rijeka i Dinamo podijelili bodove, Matej Mitrović junak

Rijeka i Dinamo su u derbiju 15. kola HNL-a odigrali na Rujevici 2-2. Već dugo na Rujevici nije viđena ovako napeta i nogometnim uzbuđenjima bogata utakmica

RIJEKA – DINAMO 2:2

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 15. kola Supersport HNL-a. Sudac: Dario Bel (Osijek). Gledatelja: 8.108.

Strijelci: 0:1 Špikić (41), 1:1 Selahi (53), 1:2 Perić (81), 2:2 Mitrović (88)

RIJEKA: Labrović – Smolčić, Dilaver, Mitrović, Goda, Selahi, Pašalić, Fruk, Janković, Pjaca, Ivanović.

DINAMO: Zagorac – Ristovski, Moharrami, Theophile, Perković, Mišić, Ademi, Kaneko, Baturina, Špikić, Kulenović.

Rijeka i Dinamo odigrali su večeras na Rujevici sjajnu utakmicu u fantastičnoj atmosferi do kraja ispunjenih tribina! Dinamo bolji u prvom poluvremenu, Rijeka agresivnija i uvjerljivija u drugom poluvremenu. U razdobljima svoje premoći na terenu, svaka je momčad mogla postići nekoliko golova i rezervirati tri boda, no na kraju je podjela bodova možda i najrealniji rezultat.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Dinamo je bolje krenuo u utakmicu i već na samom početku kreirao izgledne prilike za pogodak. U 9. minuti Baturina je ubacio iz slobodnog udarca, Perković je ostao sam na drugoj vratnici, a lopta je upućena glavom otišla pored gola.

U 14. minuti Goda je skrenuo jedan ubačaj, Labrović uspio obraniti i blokirati pokušaj Kanenka. Nakon kornera, Perković je gurnuo za Ademija koji je imao dvije odlične situacije pred golom Rijeke ali Labrović je sjajno reagirao

U 21. minuti ozbiljnije je zaprijetila i Rijeka. Pašalić je sjajno prošao s desne strane prema sredini i snažno po lopti potegnuo sa 17 metara, malo je nedostajalo da lopta završi u mreži.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

I kada se čekao kraj prvog poluvremena, Dinamo je poveo. Ademi je gurnuo za Špikića koji se sjurio sam prema golu Rijeke. Špikić je pokušao proigrati u sredinu, lopta mu se vratila natrag i Špikić je pogodio praznu mrežu. Uključio se VAR jer nije bilo jasno tko je posljednji dirao loptu prije nego je došla Špikiću, Goda ili Kaneko, no sudac Bel i VAR soba procijenili su da je gol regularan.

U samoj završnici prvog dijela zaiskrilo je na terenu, došlo je do naguravanja, a sudac je sve primio pokazavši čak tri žuta kartona – Mišiću, Kulenoviću i Pašaliću. Nedugo nakon toga opet naguravanje na terenu, a ovog puta žute kartone dobili su Ristovski i Ivanović.

Šok na Rujevici, ali bučni navijači domaćih nisu dozvolili da se na tribine i travnjak uvuče malodušje, bijeli su na odmor ispraćeni glasnim navijanjem i povicima podrške.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Poruka s tribina itekako je došla do igrača u bijelim dresovima: u drugom poluvremenu gledali smo bolju Rijeku, rastrčanije igrače i okomitiju igru. Plod takvog pristupa stigao je već nakon par minuta, bijeli su kreirali šansu iz koje se izrodio – nevjerojatan promašaj Pjace. Akciju je započeo Ivanović ubačajem s desne strane, Janković je odlično pucao a Zagorac čudesno loptu odbio.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Natrčao je Pjaca i iz blizine uputio loptu glavom, ali lopta je otišla pored gola. Malo je nedostajalo da je Ivanović gurne u praznu mrežu!

No to je nakon bolje igre Rijeke bio nagovještaj izjednačenja rezultata. u 53. minuti Fruk je ubacio iz ‘skraćenog kornera’ a usamljeni Selahi se ‘naklonio’ i neometan udarcem glavom uputio loptu u mrežu.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

I jedna i druga momčad nastavili su tražiti novi gol koji bi značio i pobjedu i tri boda, nije bilo govora o ‘čuvanju’ boda ni s jedne strane.

U 62. minuti Pjaca je ponovno imao sjajnu šansu kada je sa sedam, osam metara iskosa s lijeve strane pogodio točno u Zagorca. Samo minutu kasnije udarac iz daljine oprobao je Pašalić, no pogodio je Ivanovića. Ivanović je opasan bio u 72. minuti kada je napravio pomutnju u obrani plavih, no udarac je bio loš i završio je izvan terena. Samo pet minuta kasnije opet prijete domaćini, ovog puta pokušao je Pašalić iz daljine, međutim Zagorac je na mjestu. I onda šok za domaće…

U 81. minuti loptu je nakon ubačaja iz kuta Kulenović uputio prema golu. Labrović je prvi udarac Ademija sjajno obranio no Perić je bio najbrži i odbijenu loptu pospremio u mrežu.

Bijeli se nisu predavali i na samom isteku susreta stiglo je izjednačenje. Čabraja je ubacio s lijeve strane a Mitrović sjajno poentirao!

Hajduk vodi na ljestvici sa 33 boda, Rijeka ima 28 uz utakmicu manje, a Dinamo 24, ali i dvije utakmice manje.

Standings provided by Sofascore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari