Sjajan uspjeh mladih hrvatskih kickboxera na EP U Gyoru: Dva zlata i srebro – za sada!

Posebno su uspješni bili članovi splitskog Pit Bull Gyma

U mađarskom Gyoru, u impresivnoj Audi Areni, ovoga tjedna održava se Prvenstvo Europe za sve mlađe uzraste.

Na EP sudjeluje čak 1973 natjecatelja iz 39 europskih država, a hrvatsku reprezentaciju čine 72 borca iz 29 najboljih hrvatskih klubova.

Među najzastupljenijima su članovi splitskog Pit Bull Gyma, njih čak devet( Ilir Deskaj, Igor Šurina, Davor Amulic i Mario Cvitkovic u muškoj konkurenciji te Dea Bolanca, Tina Radman, Ana Stojanović, Tonija Šutić i Stella Musa u ženskoj konkurenciji), od kojih su neki ostvarili i najveće uspjehe.

Tako je “jedan od najuspješnijih dana u 25 godišjoj klupskoj povijesti”, kako ističu iz Pit Bull Gyma, začinio Ilir Deskaj.

On je u vrhunskom polufinalnom K1 dvoboju do 60 kg u mlađem juniorskom uzrastu pobijedio favoriziranog prvaka Ukrajine Rostyslava Herasymenka koji je ranije eliminirao i svjetskog prvaka, Rusa Nikitu Cherganova).

U finalnom meču borit će se protiv izuzetno jakog prvaka Estonije Ilje Skolnova.

Nakon Ilira u ring je ušla mlada Tina Radman u finalnom low kick meču do 60 kg kod mlađih juniorki.

Ona je svoj meč odradila uistinu maestralno te je krajem druge runde nokautirala vrlo opasnu prvakinju Ukrajine Dianu Ziteniuk te se na taj način okitila naslovom prvakinje Europe!

u konkurenciji juniorki do 70 kg u low kicku u finalnom dvoboju izašla je Ana Stojanović.

Protiv sebe imala je puno iskusniju, aktualnu prvakinju Poljske i nekadašnju kadetsku svjetsku prvakinju Angeliku Sczepansku, no osjetno lakša Ana je preuzela kontrolu nad borbom te izdominirala Poljakinju jer je u nekoliko navrata malo nedostajalo do nokauta.

Ovom pobjedom i titulom prvakinje Europe Ana je dokazala da se s pravom od nje mogu očekivati najveći rezultati kada prijeđee među seniorke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari