SVJETSKI KUP - SLALOM

Sjajan uspjeh naše skijašice! Leona Popović fantastičnom vožnjom osvojila drugo mjesto u utrci Svjetskog kupa u Leviju!

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Sjajan uspjeh naših skijašica! Popović je ostvarila drugo postolje u karijeri 

Slovačka skijašica Petra Vlhova vodila je nakon prve vožnje slaloma u finskom Leviju, dok je Leona Popović bila peta, a Zrinka Ljutić jedanaesta. Leona Popović je nakon fantastično odvožene druge vožnje na kraju osvojila drugo mjesto u utrci Svjetskog kupa a Zrinka Ljutić je završila u Top 10.

Pobijedila je Mikaela Shiffrin s 18 stotinki prednosti nad Popović. Druga hrvatska predstavnica Zrinka Ljutić završila je na desetom mjestu.

Nakon prve vožnje dominantno je vodila Slovakinja Petra Vlhova, koja je bila 76 stotinki brža od drugoplasirane Mikaele Shiffrin. Nažalost po nju, u drugoj vožnji je promašila jedna vrata što je značilo diskvalifikaciju. Podsjetimo, Vlhova je pobijedila u jučerašnjem slalomu u Leviju kada je Ljutić završila na devetom, a Popović na desetom mjestu.

U poretku slaloma Popović je treća s 105 bodova, a Ljutić deseta s 55 bodova, dok je u ukupnom poretku Popović peta, a Ljutić jedanaesta.

Leona Popović, članica SK Rijeka koja je skijaški rasla i odrasla na snježnim stazama u Mrkoplju, dokazala je i danas da spada u sam vrh svjetske elite u disciplini slalom. Podsjetimo, u prošloj skijaškoj sezoni 2022/23 Svjetskog kupa u skijanju završila kao 6. slalomašica svijeta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari