SLAVEN BELUPO-RIJEKA 3:0 Totalni potop u Koprivnici – Kek izgubio „vezu“ s momčadi?

Idi na originalni članak

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Uzvratna utakmica polufinala Kupa Hrvatske. Gledatelja: 2500. Sudac: Batinić (Osijek)

Oglas

SLAVEN BELUPO: Rozman, Purić, Musa, Edson, Štiglec, Paracki, Jambor, Christensen, Ozobić, Delić, Ejupi.

RIJEKA: Vargić, Ristovski, Samardžić, Mitrović, Žuta (Vešović, 75), Bradarić, Brezovec, Bezjak (Tomasov, 56), Gavranović (Roshi 77), Matei, Balaj.

Strijelci: Ejupi (43), Ozobić (54), Pokrivač (72)

U uzvratnoj utakmici polufinala Kupa Hrvatske Rijeka je u Koprivnici izgubila od Slaven Belupa 0:3 i time ispala iz natjecanja jer je prvu utakmicu na Rujevici dobila s nedostatnih 2:1.

Utakmica se može izgubiti, no nakon poraza na ovakav način, čini se izglednim da će u momčadi doći do velikih potresa. „Govor tijela“ nepomičnog Matjaža Keka uz aut-liniju govori nam više od tisuću riječi…

Nakon prilično besplodnih i jedva gledljivih prvih pola sata susreta, potkraj prvog poluvremena dočekali smo prva velika uzbuđenja – no nažalost ne onakva kakvima smo se nadali.

U 43. minuti igrači Slaven Belupa kombinirali su po lijevom boku a nakon ubačaja Delića lopta se odbila u kaznenom prostoru i stigla do Ejupia koji je pucao iz prve. Lopta je od grede završila u mreži…

Odmah nakon gola za domaćine u najnezgodnijem trenutku – pred odlazak na odmor – Riječani su imali jedinih par minuta produktivne igre. Nažalost, neokrunjene golom! Iz slobodnog udarca sa 18 metara Brezovec je lijepo pucao, ali je Rozman uspio loptu skrenuti u korner. Iz tog udarca s kuta Matei je pronašao Mitrovića koji sjajno puca glavom, ali greda spašava Rozmana!

Nada Riječana u preokret kratko je trajala. U 54. minuti nova lopta u mreži Riječana. Filip Ozobić je ubacio loptu iz slobodnog udarca, Delić je propustio kroz noge i ona je čini se neokrznuta završila u mreži.

Riječani nisu na pravi način odgovorili ovom izazovu, a mogli su – samo jedan pogodak u mreži domaćina doveo bi ih do produžetaka i mogućnosti da unatoč lošoj igri nekako prođu u finale Kupa.

No sve je te nade, prvenstveno navijača, prekinuo bivši Bijeli Nikola Pokrivač. Nova pogreška u obrani Rijeke rezultirala je ubačajem Ozobića. Delić je smirio loptu i gurnuo je za Nikolu Pokrivača koji je ostao sam u kaznenom prostoru i lako matirao Vargića.

Priča je time bila gotova. Što će se dalje događati, ostaje nam vidjeti…

Exit mobile version