SLAVEN BELUPO-RIJEKA 3:0 Totalni potop u Koprivnici – Kek izgubio „vezu“ s momčadi?

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Uzvratna utakmica polufinala Kupa Hrvatske. Gledatelja: 2500. Sudac: Batinić (Osijek)

SLAVEN BELUPO: Rozman, Purić, Musa, Edson, Štiglec, Paracki, Jambor, Christensen, Ozobić, Delić, Ejupi.

RIJEKA: Vargić, Ristovski, Samardžić, Mitrović, Žuta (Vešović, 75), Bradarić, Brezovec, Bezjak (Tomasov, 56), Gavranović (Roshi 77), Matei, Balaj.

Strijelci: Ejupi (43), Ozobić (54), Pokrivač (72)

U uzvratnoj utakmici polufinala Kupa Hrvatske Rijeka je u Koprivnici izgubila od Slaven Belupa 0:3 i time ispala iz natjecanja jer je prvu utakmicu na Rujevici dobila s nedostatnih 2:1.

Utakmica se može izgubiti, no nakon poraza na ovakav način, čini se izglednim da će u momčadi doći do velikih potresa. „Govor tijela“ nepomičnog Matjaža Keka uz aut-liniju govori nam više od tisuću riječi…

Nakon prilično besplodnih i jedva gledljivih prvih pola sata susreta, potkraj prvog poluvremena dočekali smo prva velika uzbuđenja – no nažalost ne onakva kakvima smo se nadali.

U 43. minuti igrači Slaven Belupa kombinirali su po lijevom boku a nakon ubačaja Delića lopta se odbila u kaznenom prostoru i stigla do Ejupia koji je pucao iz prve. Lopta je od grede završila u mreži…

Odmah nakon gola za domaćine u najnezgodnijem trenutku – pred odlazak na odmor – Riječani su imali jedinih par minuta produktivne igre. Nažalost, neokrunjene golom! Iz slobodnog udarca sa 18 metara Brezovec je lijepo pucao, ali je Rozman uspio loptu skrenuti u korner. Iz tog udarca s kuta Matei je pronašao Mitrovića koji sjajno puca glavom, ali greda spašava Rozmana!

Nada Riječana u preokret kratko je trajala. U 54. minuti nova lopta u mreži Riječana. Filip Ozobić je ubacio loptu iz slobodnog udarca, Delić je propustio kroz noge i ona je čini se neokrznuta završila u mreži.

Riječani nisu na pravi način odgovorili ovom izazovu, a mogli su – samo jedan pogodak u mreži domaćina doveo bi ih do produžetaka i mogućnosti da unatoč lošoj igri nekako prođu u finale Kupa.

No sve je te nade, prvenstveno navijača, prekinuo bivši Bijeli Nikola Pokrivač. Nova pogreška u obrani Rijeke rezultirala je ubačajem Ozobića. Delić je smirio loptu i gurnuo je za Nikolu Pokrivača koji je ostao sam u kaznenom prostoru i lako matirao Vargića.

Priča je time bila gotova. Što će se dalje događati, ostaje nam vidjeti…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari