POHVALE BIJELIMA

SLAVNI TRENER NAHVALIO RIJEKU: “Možda smo mislili doći na izlet, ali Riječani su nas iznenadili. Bio sam jako ljut!”

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

“Ne postoje lagane utakmice. Rijeka je jaka, čak se i Sociedad mučio i pobijedio tek u 93. minuti, ” kazao je trener Napolija Gennaro Gattuso

Napoli je odnio pobjedu s Rujevice, ali teškom mukom, jako se namučio protiv raspoloženih Riječana, posebno u prvom poluvremenu.

Gennaro Gattuso bio je jako ljut nakon susreta, razočaralo ga je izdanje njegovih igrača u prvih 45 minuta. U jednom trenutku činilo se da bi i drugi puta mogao izgubiti na Rujevici od Rijeke, kao što je pognute glave s Rujevice otišao kao trener Milana…

“Nema lagane utakmice, nemojte zaboraviti da je Real Sociedad svladao Rijeku golom u 93. minuti. Znao sam da će se zatvoriti i biti spremni istog trena krenuti u kontranapad, a mi smo svejedno bili iznenađeni u prvih 30-35 minuta. Možda smo mislili da smo ovdje došli u razgledavanje, bio sam jako ljut na poluvremenu. Previše smo riskirali. Bilo je bolje u drugom poluvremenu, ali ne smijemo si dopustiti ovakve pogreške u pristupu od starta. To je nedopustivo.”

Gattuso smatra kako taj problem nije od jučer već traje dugo vremena.

“To nam se događa od prošle sezone, ustvari godinama Napoli ima uspone i padove i moramo to popraviti. U prvih 30-35 minuta nismo uzeli nijednu loptu, iznenadili su nas njihovi kontranapadi iako je to jedino što rade. Moramo biti budni cijelo vrijeme, a se probuditi tek kada nas ošamare. Ovaj put otišlo je na našu stranu, ali da nismo imali sreće, teško bi to okrenuli. Želim naše izdanje iz drugog poluvremena u svakoj utakmici kroz svih 90 minuta.”

Razljutilo ga je to što su igrači upozoreni na sve.

“Dobro smo pripremili utakmicu, igrači su znali s kakvim se protivnikom susrećemo i to je ono što me ljuti. Evidentno je moja pogreška što nisam ušao igračima u glavu i što nismo bili koncentrirani svih 90 minuta.”, zaključio je Gattuso.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari