PRETOPLO VRIJEME

Slijevaju se kritike nakon utrke na Sljemenu: ‘Preživjela sam. Doslovno. Nikada nisam vidjela nešto slično…’

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Mikaela Shiffrin je peti put osvojila krunu i plašt sljemenske Snježne kraljice

Mikaela Shiffrin je peti put osvojila krunu i plašt sljemenske Snježne kraljice i izjednačila se s Marcelom Hirscherom koji je na Crvenom spustu također pet puta bio na tronu, a za svoju je briljantnu slalomsku formu zahvalila konkurenticama.

Njezina je pobjeda bila uvjerljiva, ostvarena u vrlo zahtjevnim uvjetima.

“Sjećam se jedne utrke ovdje u kojoj sam imala više poteškoća nego danas. Dobro sam se osjećala, dobro sam skijala u obje vožnje. Mislim da sam u drugoj napravila dobar plan i nisam taktizirala. Napadala sam tamo gdje se to moglo i ispalo je vrlo dobro. Sve je bilo dosta teško, ali nisam se osjećala ugroženom. U drugoj je vožnji bila jedna velika rupa u donjem dijelu, s kojom su neke od skijašica imale problema, ali sam je vidjela na pregledu i znala da tu moram biti opreznija. Posvuda je bilo kanala, ali sam procijenila da mi to neće predstavljati problem”, rekla je Amerikanka nakon svoje pete uzastopne pobjede u ovoj sezoni i četvrte u slalomskim utrkama.

Shiffrin je pohvalila organizatore za pripremu staze, iako su iz tabora američke reprezentacije došle i neke kritike. Na Sljemenu je, naime, pretoplo i većina snijega stigla je s deponija.

“Vrijeme je toplo i za to nije odgovorna ekipa koja priprema stazu. Oni su u ovim uvjetima učinili sve što su mogli. Nevjerojatno je da smo u tako toplim uvjetima uspjeli održati natjecanje. Nadam se da ćemo i sutra moći skijati. No, kad je podloga mekana, onda se lako mogu dogoditi ozljede. O tome moramo voditi brigu u budućnosti. Ja nisam imala osjećaj da su današnji uvjeti na stazi bili opasni.”

‘Oduševljena time što sam sve izdržala’

Oštrija u kritikama bila je talijanska skijašica Marta Rossetti:

“Preživjela sam. Doslovno. Nikada nisam vidjela nešto slično, nikada nisam vidjela rupe poput ovih. Oduševljena sam plasmanom i time što sam sve izdržala.”

Švicarski portal Skiactu istaknuo je da je riječ o velikom problemu koji se ponavlja svake godine iznova.

“O stanju u Zagrebu najbolje govori kako je švicarski trener Christoph Kienzl morao izbjegavati rupe kako bi postavio stazu. Na sve načine se pokušava snijeg učiniti čvrstim u nadi da se nitko neće ozlijediti kao Victor Muffat-Jeandet prošle godine. Nadali smo se da se prošlogodišnji fijasko iz Zagreba više nikada neće ponoviti. A ponavlja se… Čujemo skijašice koje međusobno pričaju da su zabrinute jer se čini da nikoga ova situacija ne dotiče. Je li ovo znači da ćemo se sljedećih godina morati prilagođavati sve katastrofalnijim uvjetima”, napisali su Švicarci, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari