SP U RUKOMETU Šok: Hrvatska odigrala najlošiju utakmicu na SP-u i izgubila od Brazila

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

U prvom susretu drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj, hrvatska reprezentacija je u Kolnu izgubila od Brazila 26:29 (13:17) ugrozivši plasman u u polufinale

Bila je to utakmica u kojoj Hrvatska nije imala pravo na pogrešku. Pobjeda je donosila nešto lakši put prema polufinalu, ali i osigurala osvajanje najmanje šestog mjesta koje osigurava plasman u kvalifikacije za olimpijske igre u Tokiju što je uoči SP-a označeno kao glavni cilj.

Nažalost, ‘kauboji’ su odigrali neobjašnjivo loše i upisali težak poraz nakon kojeg će biti iznimno teško ući u borbi za medalje.

Hrvatska je očajno ušla u utakmicu i već nakon 10 minuta je gubila s pet golova razlike, a Brazil je u jednom trenutku imao i +6 (11:5, 12:6). Na odmor se otišlo s brazilskim vodstvom 17:13. Kakva je bila naša igra u prvom poluvremenu najbolje pokazuje podatak kako smo protiv Španjolske u cijelom susretu primili 19 golova, a protiv Brazila u prvih 30 minuta čak 17 golova.

Niti nastavak nije donio promjenu naše igre i Brazil je u 37. minuti imao novih šest golova prednosti (21:15). Tračak nade se pojavio osam minuta prije kraja kada smo smanjili na minus tri (23:26), a potom sa dva brza gola smanjili smo na svega pogodak zaostatka (25:26). Nažalost, četiri minute prije kraja Brazil je pobjegao na velikih tri razlike (28:25) i uspio je prednost obraniti do kraja.

U brazilskim redovima najefikasniji su bili Haniel Langaro s devet golova, Felipe Borges s pet golova, te Alexandro Pozzer sa četiri gola. Kod Hrvatske najefikasniji su bili Domagoj Duvnjak sa šest, te Luka Stepančić, Manuel Štrlek i Zlatko Horvat sa po pet bodova.

Hrvatskoj sada predstoje dvije najteže utakmice u skupini protiv Njemačke i Francuske i trebat će nam, po svemu sudeći, dvije pobjede za polufinale. Kauboji će protiv Njemačke igrati u ponedjeljak u 20.30 sati, a protiv Francuske u srijedu u 18.00 sati.

Njemačka i Francuska imaju po pet bodova, dok je Hrvatska treća sa četiri boda. Španjolska i Brazil imaju po dva boda, a Island je posljednji bez bodova.

Skupina 1, prvo kolo

BRAZIL – HRVATSKA 29:26 (17:13)

Brazil: Leonardo Tercariol 1 (6 obrana), Cesar Almeida 1 (3 obrane), Hanrique Teixeira, Guilherme Valadao, Jose Toledo 3, Thiagus Petrus Santos 1, Alexandro Pozzer 2, Felipe Borges 5, Fabio Chiuffa 1, Vinicius Teixeira 3, Cleryston Novais, Thiago Ponciano, Haniel Langaro 9, Raul Nantes, Rudolph Hackbarth 2(1), Gustavo Rodrigues

Hrvatska: Ivan Stevanović (4 obrane), Marin Šego (5 obrana), Domagoj Duvnjak 6, Luka Stepančić 5, Ivan Vida, Zlatko Horvat 5(1), Igor Karačić 1, Alen Blažević, Manuel Štrlek 5, Željko Musa 1, Ivan Slišković, Luka Cindrić 1, David Mandić, Jakov Vranković 1, Marin Šipić 1, Damir Bičanić

Sedmerci: Brazil 1/1 (Hackbarth 1/1), Hrvatska 1/3 (Horvat 1/2, Štrlek 0/1)

Isključenja: Brazil 6 minuta (Petrus 2, Borges), Hrvatska 4 minute (Slišković, Vranković)

Besplatno gledaj live stream utakmica Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. samo na RTLplayu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari