SPEKTAKL NA TRSATU: Čak 200 ekipa na 5. Dvoranskom prvenstvu Rijeke u nogometu!

Idi na originalni članak

U utorak u Dvorani mladosti na Trsatu počinje 5. Dvoransko prvenstvo Rijeke u nogometu. Ove godine na turniru će sudjelovati čak 200 ekipa što znači da na Prvenstvu sudjeluje oko dvije tisuće igrača uzrasta od 7 do 65 godina!

Oglas

 

U utorak u Dvorani mladosti na Trsatu počinje 5. Dvoransko prvenstvo Rijeke u nogometu. Ove godine na turniru će sudjelovati čak 200 ekipa što znači da na Prvenstvu sudjeluje oko dvije tisuće igrača uzrasta od 7 do 65 godina!

Dvoransko prvenstvo održava se od utorka 8. prosinca do 23. prosinca što znači da će dvorana na Trsatu tjednima uoči blagdana vrvjeti malim i velikim nogometašima u ozračju sportskog nadmetanja, uzbuđenja i napetosti.

Dvoransko prvenstvo Rijeke u nogometu je jedinstvena sportska manifestacija koja se održava po peti put i jedno je od najmasovnijih sportskih natjecanja u regiji u kojemu sudjeluju djeca i odrasli nogometaši.

Suorganizator Damir Kraljić predstavio je na konferenciji za medije natjecanje na kojemu je prve godine sudjelovalo 90 ekipa, a danas, nakon 5 godina, prijavilo se 200 ekipa. Na prvenstvu sudjeluju ekipe škole nogometa i klubovi registrirani u Nogometnom savezu, uzrasta od 7 do 65 godina.

Ukupno će se održati 455 utakmica u 143 sata aktivnog igranja!

Prvenstvo je također i humanitarnog karaktera. Humanitarni dan bit će 13. prosinca i tijekom cijeloga dana prikupljat će se sredstva za dječju bolnicu Kantrida – Odjel za kirurgiju, a tome će pridonijeti i Humane zvijezde iz Zagreba koje čine Dario Šimić, Tomo Šokota, Alen Peternac i mnogi drugi sportaši i osobe iz javnog život, koje će igrati protiv Humanih zvijezda iz Rijeke.

Igor Načinović iz Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu zahvalio se u ime Grada Rijeke organizatorima Dvoranskog prvenstva i nogometnom klubu Lokomotiva koji su uložili velike napore u organizaciji i omogućili svima, od najmlađih do veterana, da sudjeluju u manifestaciji i ujedno prikupe sredstva za djecu kojima pomoć najpotrebnija.

Natjecatelji u raznim dobnim kategorijama razvrstani su u grupe čiji je sastav dobijen ždrijebom održanim u petak. Nakon razigravanja po grupama natjecanje se nastavlja dvobojima na ispadanje, a zbog velikog broja kategorija bit će održana čak tri finalna dana – 13. prosinac, 20. prosinac i 23. prosinac.

U nastavku pogledajte raspored natjecanja.

 

 

 

Exit mobile version