SRAMOTNI PENAL Strahonja: “Ni govora o jedanaestercu za Dinamo, prije gola Oršića bio je prekršaj za Rijeku”!

Svašta smo već vidjeli od hrvatskih nogometnih sudaca, ali ovako dosuđeni jedanaesterac – kao ovaj u 72. minuti za Dinamo – vrhunac je nepoštenja! U grešku ne vjerujemo…

Rijeka je do petog Kupa od hrvatske samostalnosti stigla sjajnom predstavom u finalu odigranom u Puli i pobjedom protiv favoriziranog Dinama 3:1. (OVDJE)

No tko zna kako bi se utakmica razvijala do kraja da je Olmo u 73. minuti utakmice finala Kupa Hrvatske iskoristio udarac s bijele točke koji je Dinamu sudac Batinić – darovao.

Bio je to sramotan trenutak suca Batinića. Jedno potpuno bezopasno ubacivanje modrih s lijeve strane zaustavio je u šesnaestercu bedrom i trbuhom Escoval, a Batinić je nakon dugog razmišljanja pokazao na – bijelu točku.

Srećom, vratar Rijeke Simon Sluga je pročitao njegov udarac u donju desnu vratarevu stranu. Odbio je loptu u korner i na taj način pravda je zadovoljena. No bila je to velika mrlja na utakmici koju navijači i simpatizeri Rijeke sucu Batiniću neće tako lako zaboraviti!

O svemu se nakon utakmice u HTV-ovoj posebnoj emisiji posvećenoj finalu nogometnog Kupa Hrvatske oglasio i sudački ekspert Mario Strahonja koji je nedvojbeno potvrdio viđenje Riječana.

“Uoči pogotka Oršića bio je prekršaj Petkovića u napadu i samim time gol za Dinamo je neregularan. Kod dosuđenog penala za Dinamo Batinić je u prvi mah imao dobar osjećaj kada nije sudio penal. Escoval je imao ruku u prirodnom položaju, čak ju je htio odmaknuti iza leđa. Batinić je pogriješio kada je pokazao na bijelu točku” – kazao je Strahonja i dodao kako je Batinić dobro procijenio kada nije dosudio penal za Rijeku nakon duela Theophillusa i Čolaka.

Pogledajte VIDEO SLAVLJA: