MILIJUNI GLEDATELJA

STIŽE WRC! Potvrđena najveća auto-moto utrka u Hrvatskoj još od utrke SP-a na Grobniku

Hrvatska će sljedeće godine biti domaćin utrke Svjetskog prvenstva u reliju (WRC), potvrdila je danas FIA

Jedan od najatraktivnijih sportskih događaja na svijetu, koji je prošle godine preko TV-a gledalo ukupno 836 milijuna gledatelja, održat će se od 22. do 25. travnja. Start Croatia Rallyja bit će u Zagrebu, a vozit će se po lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije, javlja Index.hr.

“Ovo je poseban dan za Hrvatsku te ovim putem želim čestitati Hrvatskom auto i karting savezu i njegovom predsjedniku Davorinu Štetneru na kontinuiranom razvoju koji je plod predanog rada. Podrška hrvatske vlade i gradonačelnika Zagreba omogućili su uspješan ulazak u kalendar za iduću sezonu, i na tome im želim zahvaliti. Cijenim njihovu pomoć i predanost. Zahvaljujem svima i želim vam uspješno prvo izdanje WRC Croatia Rallyja u idućoj, 2021. godini. Nadam se ću biti s vama i osobno proslaviti ovo veliko dostignuće koje je izvrsno za vašu zemlju. U međuvremenu ostanite sigurni i zdravi“, rekao je predsjednik FIA-e i dugogodišnji šef Ferrarija Jean Todt.

O WRC-u u Hrvatskoj pričalo se godinama, a FIA je napokon uvrstila utrku u Hrvatskoj u službeni kalendar Svjetskog prvenstva koje se 2019. godine vozilo na 13 lokacija u čitavom svijetu.

Foto: Facebook WRC

“Bila je ovo doslovce borba od 11 rundi, a sada nas čeka i najvažnija, ona organizacijsko-logistička. Ipak, osjećaj je sjajan jer WRC je uz Formulu 1 najprestižnije oktansko natjecanje na svijetu i samo odabrane države imaju priliku ugostiti ovaj spektakl. Uz sam sportski dio planiramo mnogo popratnih događanja, poput velikog gospodarsko investicijskog foruma jer sport je prije svega veliki biznis. Ponosan sam i zahvalan svima uključenim u ovaj kompleksan proces. Pokazat ćemo Hrvatsku u najboljem svjetlu te na najbolji mogući način obilježiti 115 godina automobilizma u Hrvatskoj”, rekao je predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner, prenosi Index.hr.

Predsjednik organizacijskog odbora Croatia Rallyja Daniel Šaškin rekao je da se na ovom projektu radi od 2014. godine te da je neizravna dobit projekta kroz medijske učinke veća od 40 milijuna eura.

“To je znatno više od ukupnoga godišnjeg ulaganja u promociju Hrvatske i hrvatskog turizma. Rally nije samo sportsko natjecanje nego i prilika za prezentiranje Hrvatske i svega što ona nudi”, rekao je Šaškin.

U 2019. godini utrke WRC-a je na 13 utrka uživo gledalo više od četiri milijuna ljudi. Utrke su se prenosile u više od 150 zemalja, a ukupno su prijenose i snimke gledale više od 1,4 milijarde ljudi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari