SVIJET NEGODUJE

Sudac svojom izjavom priznao pogrešku u polufinalu: ‘Žalite se pa ćemo ponoviti utakmicu’

Idi na originalni članak
foto: twitter

Utakmicu je nažalost obilježila sudačka odluka o kojoj se jedino i priča. Svijet je razočaran odlukom Meksikanca koji nije pokazao na bijelu točku

Oglas

Meksikanac Cesar Ramos dobio je povjerenje FIFA-e i dozvolu da sudi polufinale Svjetskog prvenstva u kojem su se sastali Francuska i Maroko. Ishod utakmice bio je 2-0 za Francuze koji će pokušati obraniti naslov prvaka u finalu protiv Argentine ove nedjelje.

Utakmicu je nažalost obilježila sudačka odluka o kojoj se jedino i priča. Svijet je razočaran odlukom Meksikanca koji nije pokazao na bijelu točku u 27. minuti i dao priliku Maroku da dođe do pogotka. Sada se javio na svom Instagramu i poslao poruku nogometnom svijetu, a posebice navijačima Maroka.

‘Utakmica se može ponoviti’

“Moji prijatelji, dragi marokanski narodu. Molim vas, budite strpljivi. Ako niste zadovoljni utakmicom, možete uložiti kolektivni prigovor na FIFA-inoj stranici i utakmica se može ponoviti”, stoji u opisu objave.

Ovaj događaj je prokomentirali su i bivši reprezentativci Engleske, Alan Shearer i Rio Ferdinand.

“Za mene to nije jedanaesterac, Theo Hernandez je došao do lopte”, rekao je Shearer, a Ferdinand se nije složio:

“Da, ali što je s drugom nogom? Da se to dogodilo na bilo kojem drugom dijelu terena, bio bi prekršaj. Zašto onda ne bi bio penal?! Još je Boufal dobio žuti karton. Nevjerojatno”, rekao je.

Marokanci su se žalili FIFA-i na suđenje Meksikanca i nadaju se kako će se susret ponoviti.

“Marokanski nogometni savez uputio je žalbu zbog suđenja Cesara Ramosa na utakmici protiv Francuske. Branimo prava svoje momčadi, pozivamo se na pravednost u poduzimanju potrebnih mjera oko sudačke nepravde nad marokanskom reprezentacijom u utakmici protiv Francuske u polufinalu Svjetskog prvenstva”, pišu Marokanci uoči ogleda s Hrvatskom za broncu, prenosi danas.hr.

Exit mobile version