KRAJEM KOLOVOZA

Sve je spremno za Jump2Krk! Na Krčkoj rivi će se održati treće, dvodnevno, izdanje atletskog spektakla

Atletski klub Krk, uz podršku Grada KrkaTurističke zajednice Grada Krka te ostalih partnera i pokrovitelja, u petak i subotu, 30. i 31. kolovoza 2024. godine, priređuje Jump2Krk ili (u prijevodu) Skoči na Krk, treće izdanje, ovog puta dvodnevne, sportsko-turističke manifestacije

Njezin se vrhunac ogleda u međunarodnom mitingu skakačica i skakača s motkom koji će okupiti natjecatelje iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Italije, Češke, Velike Britanije, Belgije i Sjedinjenih Američkih Država, međutim konačna lista sudionika bit će poznata tek 22. kolovoza, kada se zatvaraju prijave.

U samome gradskom središtu, po dvije skupine atletičara i atletičarki, demonstrirat će kako uživo izgledaju skokovi preko četiri, odnosno pet metara, koliko skaču najbolji od prijavljenih natjecatelja, s time da će atraktivnosti ovog sportskog programa sigurno doprinijeti i sama lokacija, sa zaletištem na Ribarskom molu i strunjačom za doskok na središnjem prostoru pred Sunčanim satom.

Jump2Krk službeno je atletsko natjecanje koje su Hrvatski atletski savez, ali i Svjetska atletska federacija – IAAF uvrstili u svoj kalendar, što znači da se u Krku ostvareni rezultati evidentiraju u službenoj statistici atletičara.

Zbog većeg broja prijavljenih sudionika, natjecanje žena odvojeno je od natjecanja muškaraca, tako da će prvog dana, 30. kolovoza, nastupiti seniorke, a drugog, 31. kolovoza, seniori. Program će oba dana započeti u 16.00 sati, kada će se, najprije, predstaviti slabija B skupina, nakon koje u 19.00 sati slijedi predstavljanje natjecatelja s boljim rezultatima iz A skupine. Osim centralnog natjecateljskog dijela manifestacije, programom će biti obuhvaćena i atletska radionica za najmlađe poklonike ove discipline, a svi zainteresirani posjetitelji moći će pristupiti i mjerenju brzine sprinta na dionicama od 10 – 20 metara.

Također, jedna od značajnih novosti ovogodišnjeg izdanja Jump2Krk mitinga ogleda se u tome što će ga biti moguće pratiti, kako uživo, tako i u repriznim terminima, diljem regije, i to putem SportKlub televizije. Pored toga, tijek događanja bit će evidentiran i putem internetskih stranica te Instagram profila manifestacije.

– I ove godine potrudit ćemo se prirediti zanimljivu sportsko-turističku manifestaciju te, ujedno, doprinijeti promociji grada i otoka Krka kao turističkih destinacija, ali i njihovom etabliranju na sportskim, turističkim i gospodarskim kartama regije, ali i šire. Iako će službeni raspis natjecanja tek biti objavljen, već imamo prijavljeno 12 muškaraca i 15 žena, iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Italije, Češke, Velike Britanije, Belgije i Sjedinjenih Američkih Država. Raduje nas veliki interes sportaša i zaista se s nestrpljenjem očekujemo nadolazeće natjecanje, tim više što su i prijavljeni rezultati sve bolji. Uz lanjskog pobjednika, Amerikanca Olena Treya Oatesa, još trojica imaju preskočenih 5,50 metara što predstavlja trenutni rekord mitinga, dok u ženskoj kategoriji, njih 10 skače preko 4 metra, kazao je Marko Srdoč, tajnik Atletskog kluba Krk, predstavljajući manifestaciju.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari