SVEČANOST U ZURICHU: Messiju peta Zlatna lopta, Luka Modrić u najboljoj momčadi svijeta!

U Zurichu je na svečanoj dodjeli Zlatne lopte, godišnje nagrade FIFA-e za najboljeg nogometaša svijeta, peti put trijumfirao Leo Messi. Luka Modrić izabran je u najbolju momčad svijeta što je prvi puta da jedan hrvatski nogometaš ostvari takav uspjeh

U najužoj konkurenciji za dobitnika Zlatne lopte ostali su Cristiano Ronaldo i Messijev suigrač Neymar, no Lopta je peti put otišla u ruke argentinskog čarobnjaka. Messi je Zlatnu loptu osvajao 2009., 2010., 2011. i 2012. godine, a čak je četiri puta nagradu odnio „ispred nosa“ Cristianu Ronaldu koji je osvajao nagradu prošle i pretprošle godine ispred Argentinca.

https://www.youtube.com/watch?v=Mj29KF7XboM

Messi je s Barcelonom u 2015. Godini osvojio sve moguće trofeje – prvenstvo, Kup Kralja, Ligu prvaka, Superkup i FIFA klupsko Svjetsko prvenstvo. S Argentinom je godinu dana nakon finala SP-a u Brazilu igrao i finale Copa Americe, no porazili su ih Čileanci.

U 2015. Messi je za klub i reprezentaciju upisao 61 nastup, 52 pogotka i 26 asistencija. Ronaldo je u dresu Reala i Portugala upisao 57 nastupa, 57 golova i 17 asistencija.

Izabrana je najbolja momčad svijeta, a prvi put je u njoj i jedan Hrvat: Neuer; Alves, Ramos, Thiago Silva, Marcelo; Iniesta, Modrić, Pogba; Messi, Neymar, Ronaldo.

https://www.youtube.com/watch?v=CvV3-1HfHgM

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari