POSJETILI SU 17. OSJEČKI POLUMARATON

Torpedo Runnersi na Osječkom Ferivi polumaratonu – Prvenstvu Hrvatske u polumaratonu za 2021. godinu

Tradicionalni 17. Osječki Ferivi polumaraton u organizaciji Maraton kluba Hrvatski sokol iz Osijeka, održan je prema najavi u subotu, 10. travnja 2021. Ove je godine Osječki polumaraton bio i mjesto održavanja državnog prvenstva u polumaratonu zbog čega su na njemu nastupili najbolji hrvatski polumaratonci i polumaratonke.

Na polumaratonskoj dužini od 21.095m je tako startalo 1085 trkača i trkačica rekreativaca i članova sportskih klubova koji su se takmičili na prvenstvu Hrvatske. Start i cilj utrke je bio na glavnom Osječkom trgu Ante Starčevića , a sama trasa je išla prema zapadnom dijelu grada, pa šetnicom uz Dravu do Tvrđe i nazad prema centru grada. Na ovaj su način trkači, osim u trčanju, uživali i u vizurama grada Osijeka.

Sportsko rekreativna udruga Torpedo Runners imala je na ovogodišnjem Osječkom Ferivi polumaratonu tri predstavnika: Marcellu Vidmar u ženskoj konkurenciji te Romea Merčelju i Ranka Grkovića u muškoj konkurenciji. Marcella Vidmar je utrku završila u vremenu 2.12.57 sati kao 40. u svojoj kategoriji, a Ranko Grković u vremenu 2.23.03 kao 75. u svojoj konkurenciji.

Torpedo Runner Romeo Marčelja, koji je ujedno i član Atletskog kluba Sljeme iz Zagreba je nastupio i na državnom prvenstvu, ostvario je najbolji rezultat među Torpedo Runnersima i polumaraton završio u vremenu 1.38.12 sati. Ovim se rezultatom Marčelja plasirao na 6. mjesto u svojoj kategoriji (M55) na Prvenstvu Hrvatske te ukupno na 8. mjesto što je svakako vrijedan rezultat za ovog riječkog trkača.

O pripremama i samoj utrci Romeo Marčelja nam je rekao sljedeće: Osječki halph je bio prva utrka nakon dobro odrađene zimske baze tokom koje sam u tri zimska mjeseca istrčao ukupno oko 1700 km pa je, po mom mišljenju, obzirom na to izvedba bila nešto lošija od očekivane. Dobro sam trčao prvu polovicu utrke, a u drugom dijelu mi se dogodio neobjašnjivi pad u tempu trčanja koji se možda dijelom može objasniti neugodnim vjetrom u prsa koji je na tom dijelu usporio i ostale trkače. Rezultat je u konačnici nešto lošiji od očekivanog, ali popravni ispit će biti već na sljedećem natjecanju, nadam se na Proljetnom polumaratonu početkom svibnja u Zagrebu.

I Romeo Marčelja i Marcella Vidmar su istaknuli dobru organizaciju tradicionalne osječke utrke, a Marcella Vidmar je dodala i da je bilo divno prisjetiti se, u pandemijskim vremenima već pomalo zaboravljenog, iščekivanja pred utrku, trčati stvarnu utrku umjesto virtualne i na dva sata zaboraviti na trenutnu situaciju.

Prvaci Hrvatske u polumaratonu su na Osječkom Ferivi polumaratonu u subotu postali u ženskoj konkurenciji Matea Parlov Koštro (AK Svetice) s vremenom 1.13.32 sati te Petar Bratulić (AK Agram) u muškoj konkurenciji s vremenom 1.08.12.

Nadamo se da je ovo tek prva u nizu utrka koje su planirane za ovo proljeće jer svim trkačima, pa tako i rekreativcima iz SRU Torpedo Runners, virtualne utrke ne mogu zamijeniti zadovoljstvo trčanja u društvu i sve što druženje prije i nakon utrka podrazumijeva, a čega posljednjih godinu dana gotovo i nije bilo.

Torpedo runners

Torpedo Runnersi nastali su nakon uspješno završene Adidasove škole trčanja generacije 2014. u trajanju od 8 mjeseci, istrčanog prvog polumaratona te zimske sezone trčanja 2014/2015. Budući da se većina polaznika odlučila nastaviti baviti trčanjem, odlučili su osnovati grupu koja će promovirati trčanje, rekreativno bavljenje sportom i očuvanje zdravlja. Grupa je otvorenog tipa, pa joj se s vremenom pridruživalo sve više članova što je generiralo i sve više ideja. A kako bi ih mogli realizirati, ova je neformalna grupa trkača krajem 2019. godine prerasla u Sportsko rekreativnu udrugu Torpedo Runners koja broji više od 100 članova. Treninzi Torpedo Runnersa održavaju se tri puta tjedno prema detaljno osmišljenom planu i programu rada, s ciljem da svaki pojedinac bude što je bolje moguće pripremljen za određenu utrku.

www.torpedo.run

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari