TRANSFER PRED ZAKLJUČENJEM? Nikica Jelavić uskoro u zrakoplovu za Portugal gdje će se priključiti Bijelima

„Jelavić je spreman na dolazak“, poručili su zagonetno iz tabora Bijelih ne želeći se kategorički izjasniti o pregovorima sve dok i posljednji detalji bombastičnog transfera ne budu dogovoreni

A ti zadnji detalji, prema posljednjim informacijama, samo su obaveze Nikice Jelavića prema dosadašnjem klubu, kineskom Beijing Renheu s kojim Jelavićevi menadžeri moraju raskinuti „papirnate veze“.

Onaj najvažniji element u cijelom poslu koji će – po realizaciji – svakako snažno odjeknuti hrvatskim nogometnim prostorima ali i šire, bila su Jelavićeva primanja u bijelom taboru. Kako smo već ranije javljali, Rijeka svakako ne može (i ne želi!) probijati unaprijed zacrtane iznose za plaće igrača, pa je presudila sportska želja igrača odnosno njegovi sportski motivi da i po cijenu znatno niže plaće od one koje je primao u Kini odigra još pokoju sezonu „ozbiljnog“ nogometa i doprinese riječkom slavlju na kraju sezone, s medaljama prvaka Hrvatske oko vrata. Jelavić bi prema nekim izvorima imao najvišu plaću u momčadi, no ona ne bi znatnije odskakala od onih koje primaju trenutno najplaćeniji igrači (spominje se svota od pola milijuna eura plus bonusi).

Bivši hrvatski reprezentativac koji je u dosadašnjoj karijeri sakupio ogromno iskustvo igranja na europskim travnjacima (Austrija, Belgija, Škotska, Engleska…) upravo je onaj profil napadača kakvog Kek želi imati u svojim redovima, „teška konjica“ koja će u uvjetima lošijih hrvatskih nogometnih travnjaka na početku proljetne polusezone ponekad i „golom snagom“ donijeti prevagu na terenu; a uz takvoga igrača očekuje se i još veći „procvat“ riječke „lake konjice“ Gavranovića, Gorgona, Mateija i drugih.

Realizira li se ovaj transfer, Jelavić će ući u red najzvučnijih pojačanja koja su itekako ostavila traga u bijelom dresu. Zabijali su za Rijeku i znatno pridonijeli uspjesima Bijelih i Tomo Erceg, Davor Vugrinec, Andrej Kramarić, Fredi Bobic… a na Jelaviću je da sportskim postignuća parira takvim izazovima!

https://www.youtube.com/watch?v=ihS66oFJ_JQ

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari