TURNIR U AL DHAFRI: Sjajni kadeti Rijeke izgubili u finalu od Barcelone nakon ruleta penala

Idi na originalni članak

Ivor Pandur izabran je za najboljeg vratara, a Matej Vuk proglašen je najboljim strijelcem turnira

Oglas

Kadeti Rijeke poraženi su u finalu turnira u Al Dhafri od Barcelone 5:6 (2:2) u ruletu jedanesteraca.

Kod rezultata 5:5 Garcia je preuzeo odgovornost i poslao loptu pod prečku donijevši Barceloni ključan gol s bijele točke i pobjedu nakon 120 minute lavovske borbe.

Za Rijeku su s bijele točke pogodili Jurešić, Nekić i Petrović, dok je Campos obranio pokušaje Mitrovića i Hrvoja Smolčića. Na drugoj strani Pandur je obranio udaraca Navarra.

Bio je to tužan kraj za sjajne riječke kadete koji su u finalu od 58. minute igrali s igračem manje nakon što je prestrogo isključen Matulja. Nakon jedne akcije, Matulja je izlazio iz kaznenog prostora i sudario se s vratarem Barcelone koji je teatralno pao. Dovoljno da sudac Matulji pokaže crveni karton.

Barcelona je konkretnije otvorila utakmicu, opasni Moreno na desnom boku u 18. minuti lijepo je potegnuo, ali lopta je prošla pored gola.

Rijeka je ubrzo došla do daha, a gol je stigao u 21. minuti. Kuqi je sjajno pritisnuo i natjerao na pogrešku stopera Barcelone, oduzeo loptu, izašao sam pred vratara i mirno poentirao – 1:0.

Barcelona je odmah uzvratila. Moreno je prošao Hadžiisauka na desnom boku, ušao u kazneni prostor i silovito potegnuo – 1:1.

Na krilima izjednačenja u 29. minuti Barcelona je povela. Nakon jedne duge lopte u kazneni prostor, Castro je pucao, Pandur uspio obraniti, ali odbijanac je Moreno pospremio u mrežu – 1:2.

Na drugoj strani u 34. minuti Vuk se našao u dobroj situaciji na 15 metara, ali njegov udarac je blokiran.

I onda je u 38. minuti Matulja za trenutak bio brži i spretniji od stopera Barcelone Busqueta koji ga je srušio u kaznenom prostoru. Hadžiisaku je preuzeo odgovornost i pogodio – 2:2.

U 52. minuti nakon ubačaja iz slobodnog udarca obrana Barcelone nije dobro reagirala, Hrvoje Smolčić iščeprkao je jednu loptu, ali Ivan Smolčić u izglednoj prilici nije dobro pucao. Četiri minute kasnije priliku je imao i Matulja, ali njegov udarac obranio je vratar Barcelone.

Nakon isključenja Matulje, Barcelona je krenula pritiskati, a Rijeka je svoju priliku tražila iz kontre. Španjolska momčad stvorila je nekoliko izglednih situacija, ali bez prave završnice. Na drugoj strani u 87. minuti Hrvoje Smolčić sjajno je pucao s 25 metara, ali lopta je otišla pored vratnice.

U posljednjim trenucima utakmice Pandur je sjajno obranio udarac Morena, a u produžecima obje momčadi su imale po jednu priliku.

Prvo je u 95. minuti Mendoza neometan s pet metara pucao preko gola, a na drugoj strani Mitrović je u 117. minuti iz slobodnog udarca pogodio gredu.

Podsjetimo, u polufinalu turnira u Ujedinjenim Arapskim Emiratima mladi Riječani pobijedili su Atletico Madrid s visokih 4:0! Čak tri pogotka u toj utakmici postigao je Matej Vuk, a četvrti je bilo Mitrovićevo djelo.

Pandur najbolji vratar, Vuk najbolji strijelac turnira

Ivor Pandur izabran je za najboljeg vratara, a Matej Vuk proglašen je najboljim strijelcem turnira.

Pandur je odlično branio kroz cijeli turnir, a u finalu protiv Barcelone istaknuo se s nekoliko sjajnih reakcija, posebice u trenucima kada je Rijeka bila s igračem manje na travnjaku.

Matej Vuk također je pokazao potencijal, a nagradu je zaslužio odličnom predstavom protiv Atletico Madrida protiv kojeg je postigao tri pogotka.

Exit mobile version