TURNIR U AL DHAFRI: Sjajni kadeti Rijeke izgubili u finalu od Barcelone nakon ruleta penala

Ivor Pandur izabran je za najboljeg vratara, a Matej Vuk proglašen je najboljim strijelcem turnira

Kadeti Rijeke poraženi su u finalu turnira u Al Dhafri od Barcelone 5:6 (2:2) u ruletu jedanesteraca.

Kod rezultata 5:5 Garcia je preuzeo odgovornost i poslao loptu pod prečku donijevši Barceloni ključan gol s bijele točke i pobjedu nakon 120 minute lavovske borbe.

Za Rijeku su s bijele točke pogodili Jurešić, Nekić i Petrović, dok je Campos obranio pokušaje Mitrovića i Hrvoja Smolčića. Na drugoj strani Pandur je obranio udaraca Navarra.

Bio je to tužan kraj za sjajne riječke kadete koji su u finalu od 58. minute igrali s igračem manje nakon što je prestrogo isključen Matulja. Nakon jedne akcije, Matulja je izlazio iz kaznenog prostora i sudario se s vratarem Barcelone koji je teatralno pao. Dovoljno da sudac Matulji pokaže crveni karton.

Barcelona je konkretnije otvorila utakmicu, opasni Moreno na desnom boku u 18. minuti lijepo je potegnuo, ali lopta je prošla pored gola.

Rijeka je ubrzo došla do daha, a gol je stigao u 21. minuti. Kuqi je sjajno pritisnuo i natjerao na pogrešku stopera Barcelone, oduzeo loptu, izašao sam pred vratara i mirno poentirao – 1:0.

Barcelona je odmah uzvratila. Moreno je prošao Hadžiisauka na desnom boku, ušao u kazneni prostor i silovito potegnuo – 1:1.

Na krilima izjednačenja u 29. minuti Barcelona je povela. Nakon jedne duge lopte u kazneni prostor, Castro je pucao, Pandur uspio obraniti, ali odbijanac je Moreno pospremio u mrežu – 1:2.

Na drugoj strani u 34. minuti Vuk se našao u dobroj situaciji na 15 metara, ali njegov udarac je blokiran.

I onda je u 38. minuti Matulja za trenutak bio brži i spretniji od stopera Barcelone Busqueta koji ga je srušio u kaznenom prostoru. Hadžiisaku je preuzeo odgovornost i pogodio – 2:2.

U 52. minuti nakon ubačaja iz slobodnog udarca obrana Barcelone nije dobro reagirala, Hrvoje Smolčić iščeprkao je jednu loptu, ali Ivan Smolčić u izglednoj prilici nije dobro pucao. Četiri minute kasnije priliku je imao i Matulja, ali njegov udarac obranio je vratar Barcelone.

Nakon isključenja Matulje, Barcelona je krenula pritiskati, a Rijeka je svoju priliku tražila iz kontre. Španjolska momčad stvorila je nekoliko izglednih situacija, ali bez prave završnice. Na drugoj strani u 87. minuti Hrvoje Smolčić sjajno je pucao s 25 metara, ali lopta je otišla pored vratnice.

U posljednjim trenucima utakmice Pandur je sjajno obranio udarac Morena, a u produžecima obje momčadi su imale po jednu priliku.

Prvo je u 95. minuti Mendoza neometan s pet metara pucao preko gola, a na drugoj strani Mitrović je u 117. minuti iz slobodnog udarca pogodio gredu.

Podsjetimo, u polufinalu turnira u Ujedinjenim Arapskim Emiratima mladi Riječani pobijedili su Atletico Madrid s visokih 4:0! Čak tri pogotka u toj utakmici postigao je Matej Vuk, a četvrti je bilo Mitrovićevo djelo.

Pandur najbolji vratar, Vuk najbolji strijelac turnira

Ivor Pandur izabran je za najboljeg vratara, a Matej Vuk proglašen je najboljim strijelcem turnira.

Pandur je odlično branio kroz cijeli turnir, a u finalu protiv Barcelone istaknuo se s nekoliko sjajnih reakcija, posebice u trenucima kada je Rijeka bila s igračem manje na travnjaku.

Matej Vuk također je pokazao potencijal, a nagradu je zaslužio odličnom predstavom protiv Atletico Madrida protiv kojeg je postigao tri pogotka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari