U NEDJELJU NA ZAMETU: Podržite rukometašice Hrvatske u presudnom susretu s Makedonkama!

Hrvatska za sada drži prvo mjesto u svojoj skupini, a nakon jučerašnjeg poraza od Slovenki utakmica ima još veću važnost

U nedjelju 5. lipnja dvorana na Zametu ugostit će još jedan rukometni spektakl – naime, od 18 sati na rasporedu je kvalifikacijska utakmica za Europsko rukometno prvenstvo u kojoj će snage odmjeriti ženska rukometna reprezentacija Hrvatske protiv reprezentacije Makedonije.

Ovo je drugi krug kvalifikacija, a Hrvatska za sada drži prvo mjesto u svojoj skupini. Osim Makedonije, u našoj su skupini još i reprezentacije Crne Gore i Slovenije.

U kvalifikacijama za EURO 2016 u Švedskoj Slovenke su jučer pred 1.300 gledatelja u celjskoj dvorani Golovec neočekivano savladale Hrvatsku 24:23 što je njihova prva pobjeda nad Hrvaticama nakon 10 godina!

U pretposljednjoj utakmici kvalifikacija, u koju je ušla s prvog mjesta u skupini, izabranice Gorana Mrđena tražile su bod ili dva s kojim bi potvrdile plasman na europsku smotru. S druge strane, Slovenkama je slavlje igralo o mogućem plasmanu u Švedsku i svih 60. minuta davale u sve od sebe da san o Euru ostane živ. Nakon 60 minuta velike borbe bodovi su otišle u ruke Slovenki. Sada Slovenke imaju velike šanse da se u najmanju ruku kao najbolja trećeplasirana reprezentacija „na mala vrata“ plasiraju na završni turnir koji će se održati u prosincu.

Hrvatska se sada okreće novoj utakmici, ujedno posljednjoj u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. U nedjelju, 5. lipnja u Rijeci s početkom u 18 sati snage će odmjeriti s Makedonijom.

 

SLOVENIJA – HRVATSKA 24:23 (9:11)

SLOVENIJA: Ferfolja, Krhlikar 1, Gros 8, Krajnc, Jeriček, Cerenjak, Stefanisin, Mavsar 1, Lazović 2, Marinček, Amon, Irman 8, Rebolj, Barić 1, Petrinja 1, Son 2
Izbornik: Uroš Bregar

HRVATSKA: Nemaškalo, Čović, Mičijević 1, Penezić 7, Milanović-Litre 2, Janković, Džono, Franković, Bašić 8, Kapitanović, Blažević, Vidak, Bešen, Zadravec 4, Posavec 1, Gugić
Izbornik: Goran Mrđen

TABLICA
Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, Grupa 4:
1. Crna Gora 4 3 0 1 6
2. Hrvatska 5 3 0 2 6
3. Slovenija 5 3 0 2 6
4. Makedonija 4 0 0 4 0

Ulaznice za nedjeljnu utakmicu mogu se kupiti preko portala ulaznice.hr ili na dan utakmice na blagajni dvorane Zamet, a cijena iznosi 20 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari