U PETAK RIJEKA-LOKOMOTIVA: Statistika izjednačena u prvenstvu

HNK Rijeka i Lokomotiva u petak (Stadion HNK Rijeka, 18 sati) prvom utakmicom 22. kola otvorit će drugi dio MAXtv Prve lige.

Ove sezone Rijeka i Lokomotiva triput su odmjerili snage, a sve tri pobjede upisali su izabranici Matjaža Keka. U premijernoj utakmici na novom stadionu Rijeka je svladala Lokomotivu 3:1, dok je u ogledu u Kranjčevićevoj bila uspješnija 2:1. Lokomotiva i Rijeka odmjerili su snage i u četvrtfinalu Kupa, a izabranici Matjaža Keka slavili su 1:0.

Gledajući ukupnu statistiku u prvenstvu Rijeka i Lokomotiva imaju izjednačen omjer devet pobjeda, pet remija i devet poraza. Zanimljv je podatak da je u tom periodu Rijeka postigla čak 41, a Lokomotiva samo 19 golova.

U korist izabranika Matjaža Keka ide i činjenica da je Rijeka od Lokomotive na domaćem travnjaku u prvenstvu izgubila samo jednom i to 20. travnja 2013. godine. Od igrača koji su nastupili danas je u konkurenciji za prvu ekipu samo Josip Brezovec.

U međusobnim ogledima vodeći strijelci su Andrej Kramarić i Anas Sharbini sa šest golova. Zanimljivo je da u prvenstvenim ogledima nije bilo crvenih kartona.

Kada su treneri u pitanju Tomislav Ivković skupio je sedam, a Matjaž Kek šest utakmica uz četiri pobjede, jedan remi i jedan poraz.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari