U šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa Rijeka će igrati u gostima protiv Bednje

Bednja iz Beletinca - pobjednik Kupa ŽNS Varaždin

U šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa igrači HNK Rijeke igrat će u gostima protiv NK Bednje, vjerojatno na varaždinskom najvećem stadionu kojeg je najčešće koristio potonuli NK Varteks.

Bednja iz Beletinca aktualni je pobjednik  Kupa ŽNS Varaždin, jer je njezina momčad prije dva mjeseca na stadionu Varteksa pobijedila momčad Poleta iz Cestice nakon izvođenja jedanaesteraca.

Nakon odigranih utakmica pretkola Hrvatskog nogometnog kupa, Povjerenstvo za natjecanje HNK-a na osnovu postignutih rezultata i koeficijenta uspješnosti klubova u natjecanju Kupa u posljednjih pet godina, a sukladno Uputama za odigravanje završnog dijela natjecanja HNK-a, utvrdilo je natjecateljske brojeve klubova (od 1-32) temeljem kojih se određuju parovi za 1/16 završnog dijela natjecanja HNK-a.

U 1/16 završnice igra se jedna utakmica uz moguće produžetke s po dva puta po 15 minuta te uz jedanaesterce za utvrđivanje pobjednika, a domaćini utakmica su klubovi sa slabijim natjecateljskim brojem, dok se sami parovi određuju po principu najudaljenijih brojeva (32-1, 31-2, 30-3 itd.)

U 1/16 završnice HNK-a tako će u Zlataru zaigrati Oštrc i Dinamo, u Novoj Gradiški Sloga i Hajduk, u Beletincu Bednja i Rijeka, u Dugoj Resi će Duga Resa 1929 dočekati Osijek, u Cvetkovcu će Tehničar 1974 snage odmjeriti sa Slaven Belupom, a u Gornjoj Vrbi će Omladinac GV igrati protiv Cibalije. U Senju Nehaj dočekuje Lokomotivu, u Grabrovnici Croatia Istru 1961, a u Ždralovima će Mladost ugostiti VŠNK-Varaždin. Funtana će biti domaćin dvoboja Funtane i Zagreba, u Poreču će snage odmjeriti Jadran-Poreč i Zadar, a u Lekeniku Lekenik i Vinogradar. U Blatu će Zmaj igrati protiv Intera iz Zaprešića, u Velikoj Gorici Gorica dočekuje Šibenik, u Opatiji domaćin Opatija igra sa Zelinom, a u Kostreni Pomorac sa HAŠK-om.

Utakmice 1/16 završnice HNK-a se prema kalendaru natjecanja igraju u srijedu 23. rujna s početkom u 15.30 sati.

Pobjednici će se plasirati dalje u osminu finala HNK-a koja se, pak, igra 28. listopada, također s po jednom utakmicom, a klubovi za daljnje natjecanje zadržavaju svoj natjecateljski broj te se parovi određuju po istom principu.

Parovi 1/16 završnog dijela natjecanja Hrvatskog nogometnog kupa (natjecateljska godina 2015./2016.):

Oštrc – Dinamo
Sloga – Hajduk
Bednja – Rijeka
Duga Resa 1929 – Osijek
Tehničar 1974 – Slaven Belupo
Omladinac GV – Cibalia
Nehaj – Lokomotiva
Croatia – Istra 1961
Mladost – VŠNK-Varaždin
Funtana – Zagreb
Jadran-Poreč – Zadar
Lekenik – Vinogradar
Zmaj – Inter-Zaprešić
Gorica – Šibenik
Opatija – Zelina
Pomorac – HAŠK

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari