SUPERSPORT HNL

U SUBOTU GORICA – RIJEKA (20) Galešić: Nebitno tko će zabiti, samo da pobijedimo

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nogometaši Rijeke u subotu od 20 sati gostuju kod Gorice u 6. kolu SuperSport HNL-a

Nakon reprezentativne stanke Bijeli će u Velikoj Gorici tražiti povratak pobjedama i novi bodovni impuls na početku HNL-a.

Trener Radomir Đalović u stanci je dobio nekoliko vezanih treninga tijekom kojih je kroz trening pokušao uvesti neke novine u igru riječke momčadi.

– Reprezentativnu stanku smo iskoristili da još malo jače treniramo, da se još bolje uigramo i da nove igrače implementiramo u našu momčad. Srećom nije bilo ozljeda, tek Majstorović je propustio pripremnu utakmicu. Osim Radeljića koji se s reprezentativnog okupljanja vratio u srijedu svi su na raspolaganju, spremni smo i čekamo utakmicu u Gorici. Gledamo malo i vremensku prognozu, uvjeti sigurno neće biti idealni pa se moramo što prije prilagoditi terenu i zahtjevima teške utakmice, rekao je Đalović.

Gorica je suparnik kojeg se respektira u riječkom stožeru.

– Gledao sam svaku njihovu utakmicu. Do ozljede Mikanovića su igrali u jednom sustavu, nakon toga igraju u drugom. Pitanje je pristupa, dana, naše energije koja mora biti na nivou. Stabilna su i čvrsta momčad koja je protiv Dinama igrala dobro, pobijedila Šibenik tako da nas očekuje težak zadatak.

Rijeku očekuje težak zadatak na, po svemu sudeći, teškom terenu, a trener Đalović priželjkuje utakmicu poput one iz siječnja kada su Bijeli ostvarili trijumf pogotkom Nike Galešića u 89. minuti. Označio je to i početak niza u kojem je Rijeka ostvarila 14 pobjeda u idućih 15 utakmica.

– U toj utakmici smo se prilagodili terenu, igrali dobro, pobijedili, Galešić je postigao pogodak pa ništa manje od toga ne očekujem ni sada, poručio je Đalović pa riječ prepustio strijelcu iz Velike Gorice i dokapetanu momčadi koji je utakmicu najavio iz kuta svlačionice.

– Ponovo nas čeka teška utakmica nakon reprezentativne stanke koja nam je dobro došla i u kojoj smo kvalitetno radili. Naš je cilj pobijediti, a za to će nam trebati pristup jednak utakmici protiv Dinama, rekao je Niko Galešić.

I on se nada pogotku u Velikoj Gorici, ali prije svega pobjedi riječke momčadi.

– Nebitno tko će zabiti, bitno da postignemo koji pogodak više od Gorice i pobijedimo. Jača konkurencija na treninzima? I prošle sezone nam je taj širok kadar puno značio, drago mi je što ga sada ponovo imamo. Sada na treningu imaš s druge strane Andrića, Pericu ili Dogana pa neke utakmice budu lakše od treninga, zaključio je Niko Galešić.

Konferenciju za medije pogledajte u nastavku:

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari