UEFA predlaže “zamrzavanje” stanja na tablicama: Dinamo i Rijeka u kvalifikacijama Lige prvaka?

UEFA će u utorak održati sastanak s predstavnicima 55 europskih saveza kako bi dogovorila reorganizaciju ostatka sezone

Tri su glavne stvari koje UEFA mora odlučiti – kad će se igrati Europsko prvenstvo planirano za ljeto ove godine, kako će se birati prvaci u ligama ako se prvenstva ne nastave te što će biti s europskim natjecanjima, piše Index.hr.

Madridski As je objavio da će UEFA na čelu s predsjednikom Čeferinom poslati prijedlog savezima o tome kako birati prvake. Navodno je plan UEFA-e da prvacima budu proglašeni oni koji su u trenutku prekida prvenstva bili prvoplasirane momčadi na ljestvici.

U Hrvatskoj bi to bio Dinamo, u Španjolskoj Barcelona, u Italiji Juventus, a u Engleskoj Liverpool. Ovakvom odlukom najviše bi u najjačim ligama bili pogođeni rimski Lazio i madridski Real, drugoplasirane momčadi u Italiji i Španjolskoj koje su se do kraja prvenstva trebale s Juventusom i Barcelonom boriti za naslov.

UEFA će prema trenutnom stanju na ljestvicama odabrati i klubove koji će sljedeće sezone igrati Ligu prvaka i Europa ligu (to znači da bi Hrvatsku u kvalifikacijama Lige prvaka predstavljali Dinamo i Rijeka), a savezima će dati preporuku da ne bude ispadanja iz liga.

Odluka o prvaku i ispadanju iz liga je na kraju na nacionalnim savezima, ali je jasno kako bi nekolicina saveza prihvatila ovu UEFA-inu ideju.

Međutim, u UEFA-i se nadaju da pandemija koronavirusa neće trajati mjesecima u Europi te da će se prvenstva moći nastaviti, piše Index.hr.

UEFA planira izaći u susret savezima i zbog nacionalnih prvenstava odgoditi Europsko prvenstvo za pola godine ili godinu dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari