ODLAZAK VELIKANA

UMRO JE MARADONA: Argentinski mediji javljaju kako je otišla legenda, jedan od najboljih nogometaša ikad

Arhiva

Diego Maradona, legendarni argentinski nogometaš, preminuo je u dobi od 60 godina…

Tužnu vijest javio je argentinski Ole, navodeći kako je Maradona umro od posljedica srčanog udara u Tigreu gdje se oporavljao od operacije. Informaciju je potvrdio i brazilski CNN.

15.06.2005., Novi Vinodolski – Diego Armando Maradona bio je jedna od glavnih zvijezda teniskog spektakla Croatian Classic. Photo: Željko Lukunić/PIXSELL

Diego Armando Maradona  bio je jedan od najvećih nogometaša u povijesti tog sporta.

Rođen je 30. listopada 1960. u Buenos Airesu.

Maradona je doveo Argentinu do naslova Svjetskog prvaka 1986., što je vrhunac njegove ogromne karijere.

https://www.youtube.com/watch?v=7GjJz41dDx8

U karijeri je igrao za Argentinos Juniors, Boca Juniorse, Barcelonu, Napoli gdje je osvojio dva naslova prvaka Italije i imao status božanstva, te Sevillu, Newell’s Old Boyse. Karijeru je završio kod kuće, u Boca Juniorsima.

Nakon igračke karijere mnogo se pisalo o njegovoj ovisnosti o drogi, ali o alkoholizmu.

Trenersku karijeru je započeo u Textil Mandiyu, zatim je kratko vodio Racing Club, a od 2008. do 2010. i reprezentaciju Argentine. Trenirao je i Al-Wasl, Deportivo Riestru, Fujairah, Dorados de Sinaloa, a posljednji klub koji je vodio bila je Gimnasia de La Plate.

Pamti se i njegov potez poznat kao “božja ruka” koji je eliminirao Englesku sa Svjetskog prvenstva 1986.

Uzrok smrti navodno je srčani udar. Srčani udar je doživio kod kuće dva tjedna nakon što je napustio bolnicu u kojoj je imao operaciju zbog krvnog ugruška na mozgu.

Ugrušak je otkriven nakon što je 2. listopada hitno hospitaliziran zbog anemije, dehidracije i znakova depresije. Operiran je 4. listopada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari