ŠKOLA NOGOMETA

Uzbuđenje na vrhuncu! 60 mališana na Rujevici napravilo svoje prve nogometne korake!

Stadion HNK Rijeka, 17 sati. Više od 60 mališana s nestrpljenjem je čekalo priliku da u trening kampu napravi svoje prve prave nogometne korake. Dresovi su bili ispeglani, štucne oprane, kopačke čiste… Baš kao i emocija djece koja su jedva čekala ćuti što su im pripremili treneri za njihov prvi trening.

Neki možda od uzbuđenja nisu spavali noć prije jer su maštali o tome da će poput prvotimca Veldina Hodže cijelo djetinjstvo posvetiti HNK Rijeka pa dočekati priliku i zaigrati za prvu momčad pred punim tribinama. A 2. dani otvorenih vrata Škole nogometa HNK Rijeka bili su idealna prilika za maštu pretvoriti u javu.

Iako još maleni, iskrena ljubav prema sportu i nogometu isijavala je iz njihovih očiju koje su pažljivo promatrale svaki korak njihovih trenera koji su ih učili prve nogometne korake. Bila je tu i poneka suza, dozivanje roditelja koji su sve pažljivo promatrali sa sigurne udaljenosti, ali na zelenom terenu nisu mogli računat na njihovu pomoć već se osloniti na trenere i suigrače. Najmlađi polaznik još nije napunio četiri i pol godine, ali svi su marljivo i predano pratili upute i zadatke koje su pred njih postavili treneri i dobili priliku vidjeti kako izgleda trenirati po planu i programu Škole nogometa HNK Rijeka.

Podijeljeni u četiri skupine, s kojima su radili treneri Davor Vujnović, Saša Ilić, Marko Štulić, David Babić, David Ištoković, Amir Hadžibeganović, Marin Duvnjak i Ivan Močinić, napravili su svoje prve ozbiljne nogometne korake, prošli sve elemente koje sadrži trening i “družili” se s najdražim rekvizitom – loptom.

Pritom je najmanje važno hoće li netko od njih postati profesionalni nogometaš. Vrijednosti i navike koje se ustale tijekom nogometnog odrastanja u školi HNK Rijeka ostaju za cijeli život. Baš kao i nova poznanstva, prijateljstva i uspomene koje će svaki od 60-ak mališana ponijeti sa sobom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari