SUPERSPORT HNL

Galerija | Važna pobjeda Rijeke! Bijeli iz Varaždina nose tri boda, pomogli i domaći najljepšim autogolom sezone

Nogometaši Rijeke slavili su na gostovanju kod Varaždina 2:0 u utakmici 16. kola SuperSport HNL-a. Bijeli su se predstavili u odličnom izdanju i zasluženo uzeli bodove

VARAŽDIN – RIJEKA 0:2 (0:1)

VARAŽDIN – Stadion Anđelko Herjavec. Utakmica 16. kola Supersport HNL-a. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Gledatelja: 1300

Strijelci: 0:1 Banda (14), 0:2 Škaričić (53, autogol)

VARAŽDIN: Zelenika – Vukčević, Jelenić, Pellumbi, Boršić, Pilj, Postonjski, Škaričić, Mitrovski, Drožđek, Šego

RIJEKA: Labrović – Smolčić, Dilaver, Mitrović, Čabraja, Selahi, Banda, Yansane, Fruk, Janković, Ivanović

Rijeka je agilnim pristupom i odgovornom igrom stigla do važne pobjede u Varaždinu kojom zadržava priključak s vrhom ljestvice Supersport HNL-a.

Iako su u ovaj prvenstveni dvoboj ušli bez važnih igrača Marka Pjace (ozljeda) i Marca Pašalića (žuti katroni), nogometaši Rijeke su odlučno ušli u susret te počeli nizati prilike za pogodak već u prvih 15 minuta susreta.

U 7. minuti vidjeli smo pritisak Rijeke i dva opasna ubačaja Čabraje. Kod drugog lopta se odbila do Bande koji nije uspio smiriti loptu. Sve je pokrenuo Ivanović čiji je pritisak doveo do toga da domaći igrači izgube loptu.

Rijeka je povela u 14. minuti. Selahi je sjajno oduzeo loptu i gurnuo za Fruka koji je proigrao Bandu. Veznjak Rijeke primio je loptu u kaznenom prostoru i poentirao. Fruku je ovo bila osma asistencija u sezoni, po čemu je najbolji u HNL-u!

Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Dvije minute kasnije moglo je biti i 2:0 za bijele. Čabraja je sjajno potegnuo s 25 metara iz slobodnog udarca, greda je spasila Varaždin a Ivanović nije iskoristio priliku nakon što je lopta odbijena od grede došla do njega!

U 27. minuti Smolčić je lijepo gurnuo za Ivanovića, ali njegov udarac dobrom reakcijom obranio je Zelenika.

U 35, minuti još jedna sjajna prilika Rijeke za povećanje vodstva. Mitrović je odigrao dugu loptu, Ivanović se sjajnim primanjem izborio za loptu u kaznenom prostoru, ali njegov udarac iz dobre situacije zaustavila je vratnica.

Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Minutu kasnije vidjeli smo brzu kontru Varaždina, Drožđek je pucao s lijeve strane ali Labrović je bio siguran.

U 38. minuti nakon pogreške obrane Varaždina Ivanović se našao u sjajnoj prilici na 15 metara, ali lopta je po njegovu udarcu otišla pored gola.

U 50. minuti Varaždin je opasno zaprijetio – Mitrovski je potegnuo snažno s 18 metara, lopta je na sreću Riječana otišla preko gola.

I odmah nakon toga Rijeka je povećala svoje vodstvo. Fruk je nakon jedne polukontre ubacio s desne strane, a igrač domaćih Škaričić je efektnim autogolom svladao Zeleniku poslavši loptu u mrežu udarcem glavom.

Photo: Damir Spehar/PIXSELL

U 68. minuti priliku za smanjenje vodstva imao je Varaždin. Nakon ubačaja lopta je došla na nogu Mitrovskom, ali lopta je po njegovu udarcu otišla visoko iznad gola.

U 72. minuti još jedna velika prilika za Rijeku. Fruk je ubacio iz kuta, lopta je po Smolčićevu udarcu glavom dobila neugodan luk, a Zelenika je iščupao loptu ispod grede!

U 84. minuti Smolčić je bacio dugi aut u kazneni prostor, Obregon se dobro snašao i pucao petom, ali Zelenika je bio spreman.

Rijeka trenera Željka Sopića time je došla na 31 bod, dva manje od vodećeg Hajduka.

Standings provided by Sofascore
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari