ZA TIJELO I DUH!

Veslački klub Jadran-Rijeka upisuje polaznike u Školu veslanja

Veslanje je sport u kojem se koriste sve važnije skupine mišića, od nogu, ruku, leđa, trbuha, do stražnjice, što veslanje čini kompletnom vježbom s vrlo malo mogućnosti ozljeda.

Škola veslanja je klupski program u kojem djecu podučavaju kako veslati, poručuju iz riječkog VK Jadran.

Zašto djetetu dati priliku da proba veslati?

Veslanje je sport u kojem se koriste sve važnije skupine mišića, od nogu, ruku, leđa, trbuha, do stražnjice, što veslanje čini kompletnom vježbom s vrlo malo mogućnosti ozljeda.

Za veslanje često kažu da spada u jedan od fizički najzahtjevnijih sportova što je često razlog zašto roditelji izbjegavaju upisati dijete na veslanje, ali rijetko tko spominje sve dobrobiti veslanja.

Prednosti veslanja:

• trenira se na otvorenom, na čistom zraku
• radi cijelo tijelo, sve mišićne skupine – veslači su poznati po izvrsnoj kondiciji
• i djeca koja imaju problema s pretilošću se mogu baviti veslanjem, jer je veslanje upravo najbolji način za rješavanje problema s pretilošću
• prilagođeno za sve dobne skupine
• jača timski duh
• sjajan način da se djeca riješe stresa
• veslanje razvija izvrsne osobine kod djece: sposobnost za teški rad, disciplinu, predanost, požrtvovnost i nesebičnost

Veslanje puno traži od pojedinca, ali i puno više daje nego što traži.

Upravo iz tog razloga je važno da djeca prođu kroz školu veslanja kako bi sami uvidjeli je li veslanje pravi izbor za njih.

Osnovni cilj bavljenja veslanjem je zabava i opuštanje na treningu, upoznavanje s novim prijateljima i usvajanje zdravih navika kroz bavljenje ovim sportom.

Veslanje je idealno i za djecu s nižim samopouzdanjem, za djecu s naglašenom „strašljivošću“, za koju nisu pogodni borilački i kontaktni sportovi. Takva djeca su sklona tremi i zakočenosti, a upravo porastom fizičke snage djeteta dižemo samopouzdanje.

Treneri su važni u razvoju samopouzdanja, osobito treneri mlađih dobnih kategorija. Školu veslanja u Veslačkom klubu Jadran vodi glavni trener Dražen Škoda, kojemu je najvažnije da dijete za početak zavoli veslanje i da zavoli biti dio zajednice.

Okružje u kojem se dijete osjeća dobrodošlo i sigurno, je najbolje okružje za razvoj djeteta.

Preporučuju da dijete odradi 2-3 treninga, bez obveze, i onda samo odluči želi li se pridružiti.

U Školu veslanja upisuju i djevojčice i dječake. Iz godine u godinu pridružuje im se sve više djevojčica, što ih izrazito veseli.

Kontakt broj: 091/211-0210 (tajništvo)

Nalazeo se na adresi: Delta 1, Rijeka

Termini škole veslanja su ponedjeljak, srijeda i petak u 18:00 sati.
Cijena Škole veslanja je 150 kn mjesečno.

Za sve dodatne informacije o Školi veslanja pogledajte web stranicu:

Početna


ili facebook stranicu:
https://www.facebook.com/vkjadranri/

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari