Armada umalo “zaigrala” za Dinamo!?

Potkraj utakmice, dok se “čupala” pobjeda Rijeke, vrijeđali trenera Bijelih i bacali baklje u teren!? Sve to u trenucima dok su se Bijeli na travnjaku i klupi grčevito borili za pobjedu…

Nogometaši Rijeke danas su na Rujevici pobijedili Dinamo 1:0 u silno uzbudljivoj utakmici 15. kola Hrvatski telekom Prve lige nanijevši lideru prvi prvenstveni poraz ove sezone! (OVDJE)

No pored veličanstvene pobjede, možda i najslađim rezultatom 1:0 koji je dokaz čvrstine momčadi i pomno sročene i sjajno izvršene taktičke zadaće, pamtit ćemo pomalo nevjerojatne prizore sa stadiona gdje su pripadnici Armade, njih nekoliko stotina, potkraj utakmice indirektno gotovo onemogućili svoju momčad u osvajanju tri boda!?

Rijeka je povela nakon mudro odigranih sat i nešto vremena utakmice, golom Čolaka u 64. minuti što je naišlo na gromoglasno odobravanje navijača na istočnoj i zapadnoj tribini.

Povici “Rijeka, Rijeka” i poznate navijačke pjesme orile su se Rujevicom kako bi požrtvovnim igračima Rijeke dale krila da izdrže u borbi za trobod. Drama se odvijala i na klupi Riječana gdje je trener Rijeke Igor Bišćan tražio najbolji način da zamjenama osvježi momčad i zadrži kapitalnih 1:0.

I upravo u tom trenutku, sa sjeverne tribine gdje su se našli “najvjerniji i najvatreniji navijači”, oni koji su “pohodili utakmice Rijeke i kada je Rijeka bila na izdisaju i koji joj nikada nisu i neće okrenuti leđa”, uslijedilo je vrijeđanje trenera Rijeke vulgarnim rječnikom, vrijeđanje bivšeg dinamovca (koji i nije u nekoj prevelikoj “ljubavi” s tim klubom!) i koji se nekada davno zamjerio nekima od najstarijih pripadnika Armade (zbog jednog hvatanja za muda zbog čega se ispričao već “milijun” puta) a ovi mu to ne mogu zaboraviti, prenoseći istovremeno netrpeljivost prema I. B. i na neke pripadnike mlađih navijačkih generacija koje se nisu ni rodile u vrijeme kada se zbio taj “epohalni” incident.

Ponavljamo, sve u trenutku dok se “jedina/naša/njihova/Armadina Rijeka” bori za tri boda!

Upravo u tom trenutku “omraženi dinamovac” I.B. smišljao je način kako da sportskim sredstvima “dotuče” momčad tog istog Dinama.
U zaštitu su ga uzeli, gle sada, navijači Rijeke na istočnoj i zapadnoj tribini koji su gromoglasnim zvižducima utišali uvrede sa sjevera upućene treneru Rijeke.

I kao da to nije bilo dovoljno, sve je u 77. minuti podcrtano i bakljadom sa sjeverne tribine što će iz klupske blagajne sigurno izbiti popriličnu svotu novca na ime plaćanja kazni.

A svi se kunu da nitko nije iznad Kluba…!

Poremetio je taj incident s bacanjem baklji  i poredak stvari na travnjaku! Prekid utakmice dao je dovoljno vremena treneru gostujuće ekipe i gostujućim igračima da tijekom prekida zajedno naprave plan za pokušaj preokreta. Nasreću, nisu uspjeli…

Ali nekom imaginarnom neutralnom promatraču sve ovo bilo bi dovoljno da se zapita – za koga je danas “igrala” Armada?

Armada je uvijek bila i bit će “12. igrač”!

Samo, i laik bi danas postavio pitanje – ČIJI “12. igrač”?

Bojimo se da niti svi njezini pripadnici nisu svjesni toga – čiji su “igrači”…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari