Bruno Petković uoči Slovačke: ‘Imponira mi kad me uspoređuju s Mandžom. Bit ću sve bolji’

Idi na originalni članak
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija protiv Slovačke igra u subotu od 20:45 na riječkoj Rujevici

Oglas

Nakon oproštaja Marija Mandžukića nastala je praznina u vrhu napada hrvatske nogometne reprezentacije no legitimni nasljednik pao je u Dalićeve ruke jako brzo. Zamjenio ga je Bruno Petković.

Sjajne asistencije, sgurnost s bijele točke i atraktivni pogotci. Bruno Petković je za navijače kralj šesnaesterca, za Nenada Bjelicu, po formi, najbolji hrvatski napadač, za Zlatka Dalića novi Mario Mandžukić. Rekao je stvara li mu to pritisak.

Više pogledajte u Videoprilogu:

“Sigurno imponira, ali pritisak je sastavni dio našeg života i razlika od igrača do igrača je samo da kanalizira taj pritisak u nešto pozitivno. To nam treba biti jednostavno dodatni motiv da opravdamo nečije riječi, dodatni motiv da se dokažemo i nastavimo raditi na sebi”, rekao je Bruno Petković.

Baš na Rujevici prije četiri dana slavio je veliku Dinamovu pobjedu nad Rijekom. Sada se priprema za Slovačku i dosad najvažniju utakmicu u hrvatskom dresu.

Petković je debitirao 21. ožujka na Maksimiru

“Svaka utakmica je priča za sebe, počinjemo sad s 0:0, bez ikakve prednosti i na nama je da dokažemo da smo kvalitetniji. Osjećam se maksimalno spremno za utakmicu, maksimalno motivirano i vjerujem kao i svi ostali suigrači jedva čekam istrčat na teren u subotu”, rekao je Petković.

Pažnju izbornika Dalića privukao je prošle sezone sjajnim igrama u Europskoj ligi i domaćem HNL-u. I dobio priliku.  A nakon ozljede Andreja Kramarića, izborio mjesto prvog napadača Vatrenih.

Debitirao je 21. ožujka na Maksimiru u pobjedi Hrvatske nad Azerbajdžanom na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Od tada do danas upisao je 7 nastupa. I u 498 minuta zabio četiri pogotka.

U sezoni je skupio 23 nastupa i 1451 minuta na terenu

Pretposljednji gol dao je Mađarima na Poljud i to petom. Nakon čega je na Transfermarktu postao traženiji i od Messija i od Ronalda.

“Vjerujem da idem u jako dobrom smjeru. Izrazito bitno je da sam mogu vidjeti iz svih analiza koje radim nakon utakmice da sam progresivan, da imam nekakav napredak, da u svakoj utakmici pokušavam napraviti nešto što nisam na prošloj. Sigurno, ako ovako nastavim postajat ću sve bolji i bolji, nadam se”, kazao je Petković.

Godinama se tražio po talijanskim klubovima, u Dinamo je stigao u kolovozu prošle godine, a ove jeseni igra Ligu prvaka.

Dosad je u sezoni skupio 23 nastupa i 1451 minutu na terenu. Zabio  9 pogodaka i upisao 8 asistencija.  A to nikome u stožeru Zlatka Dalića ne prolazi ispod radara.

Još se ne zna tko će biti stoperski par, da se naslutiti da će na tu poziciju ići Duje Ćaleta-Car i Dino Perić. Teren u Rujevici neće biti problem, drenaža je dobra.

Ivica Olić: “Ulog je dosta velik, bit će to drugačija utakmica”

A član stručnog stožera Hrvatske nogometne reprezentacije Ivica Olić, komentirao je kakvu utakmicu očekuje u subotu.

“S obzirom da je utakmica sa Slovačkom u Trnavi najbolja u kvalfikacijama, a usudio bih se i reći i otkad smo mi ovdje s izbornikom Dalićem. Otpočetka smo dominirali i stvarali šanse. Obzirom da je ulog dosta velik i Slovačka je nešto iz toga naučila, očekujem drugačiju utakmicu”, rekao je Ivica Olić.

Objasnio je i razlike između Josipa Brekala i Ante Rebića te koliko je koji spreman.

“Sigurno da je Brekalo u ovu sezonu ušao puno bolje u klubu nego što je Rebić. Obojica su odigrali za Hrvatsku, Rebić protiv Mađarske, a Brekalo protiv Walesa, jako dobre utakmice. Tako da su igrači u reprezentaciji ovdje jer mi u njih vjerujemo”, objasnio je.

Prokomentirao je i gorući problem u reprezentaciji – tko će biti stoperski par. Kazao je kako postoji nekoliko opcija.

“Očigledno je da će doći do promjena. Imamo nekoliko opcija. Prije svega je dobro da se ne igra u četvrtak ili petak, dobili smo par dana više da dečke možemo pripremiti za ono što od njih očekujemo”, zaključio je Olić.

Vijesti.hr

Exit mobile version