ČUVAR HRVATSKIH VRATA: S popularnim Stivijem o SP-u, svetom sedmom igraču, ali i o mogućim novim izbornicima

Igrači kažu da su zadovoljni postignutim na prvenstvu, ali i da ‘izbornik Babić ima njihovu podršku’

Hrvatska je četvrta rukometna sila svijeta, nema medalju, ali ima igrača u najboljoj momčadi. To je Domagoj Duvnjak koji je proglašen za najboljeg srednjeg vanjskog na turniru s kojega su se danas iz Francuske vratili naši najbolji rukometaši. Iako je sve mirisalo najprije na finale, pa na broncu i veličanstven doček, na kraju su ih u zračnoj luci došli pozdraviti samo oni najvjerniji.

Igrači kažu da su zadovoljni postignutim na prvenstvu, ali i da ‘izbornik Babić ima njihovu podršku’. On je pak zaobišao novinare, a sve su glasnija nagađanje kako je Savez već podcrtao tandem Červar – Goluža kao zamjenu.

Direktno s aerodroma u studio Direkta doletio je Ivan Stevanović.

Jeste li tužni?

“Naravno da smo tužni. Žao nam je zbog svih tih ljudi koji su nas pratili, koji nas toliko vole. Žao nam je i zbog nas, jer smo se mučili. Ali, tako je završilo i valjda je tako trebalo biti. Mi se možemo pogledati u oči, dali smo svoj maksimum”.

Upravni odbor Rukometnog saveza sutra ima sjednicu o sudbini Babića i Balića, igrači su već imali sastanak – što ste zaključili?

“Stručni stožer na čelu s izbornikom Babićem ima našu podršku. Odnosi su odlični, radili smo jako dobro i nemamo zamjerki”.

U čemu je bio problem zbog pada u utakmici sa Slovenijom?

“Ne bih rekao da je bio problem. Mislim, ja nisam dugo vidio jednu takvu utakmicu. Bilo je to teško prespavati. Dogodilo se nešto što se rijetko dogodi”.

Polemike oko 7. igrača. Gubite li koncentraciju na trčanje nazad? Rekao je Saračević da golmani i žele biti golmani jer ne vole trčati?

“Ima i tu istine. Ja sam malo stariji pa sam duže vremena naviknut da stojim na golu, da mi je mirnoća sastavni dio mog rada. Dizanje puls nama odmaže, ali procjena je bila da će nam to više donijeti nego bi nam moglo odnijeti. Mislim da smo mi to dobro igrali”.

Tko bi bio bolji za Hrvatsku Červar ili Vujović?

“Teško mi je o tome pričati. Poznajem i jednog i drugog, obojica su specifične ličnosti”, zaključio je Stevanović.

Tomislav Jelinčić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari