Damir Mišković sinoć se sastao s predstavnicima Armade a danas poručio: „Preuzimam klub ako mi većina članova HNK Rijeka kroz anketu pruži podršku“

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

„Nitko meni neće određivati s kime ću se, kada i koliko sastajati i razgovarati!“ naglasio je predsjednik Uprave HNK Rijeka te dodao kako se sastajao i sastajat će se gotovo svakodnevno s brojnim ljudima iz nogometa. Dodao je kako u izborima za predsjednika HNS-a ne podržava ni Šukera ni Šimića

Predsjednik aktualnog hrvatskog prvaka NK Rijeka Damir Mišković u podne je započeo službenu konferenciju za novinare.

Nakon negodovanja Armade zbog Miškovićeva sastanka sa Zdravkom Mamićem u Zagrebu jučer se u medijima pojavila informacija kako bi Mišković mogao napustiti hrvatskog prvaka, no to se nije dogodilo. Slovenski stručnjak na klupi prvaka Matjaž Kek izjavio je povodom tih natpisa kako će, ukoliko ode Mišković, sigurno otići i on, stoga je za pretpostaviti kako će Kek i dalje sjediti na klupi Rijeke.

Mišković je presicu započeo u neočekivanom tonu – planom za spas hrvatskog nogometa.

“U NK Rijeci se ne događa doista ništa posebno, iako se u medijima pojavljuje suprotno. Financiranje je problem u bilo kojem sportu pa tako i nogometu. Želim vam prezentirati našu strategiju za nogomet i sport općenito. Modeli su jako jednostavni i nisam ih ja izmislio. Na prvom mjestu je prihod od kladionica, govorimo o iznosima od 20 do 50 milijuna eura. Klubovi bi trebali dobiti dio postotka koji zarađuju na nama. Tako je svugdje u svijetu. Zakone treba regulirati tako da sportovi dobe ono što im pripada.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“Prihodi od televizijskih prava. HRT ima četiri programa. Ne vidim zašto jedan od njih ne bi bio posvećen sportu pa da uz pristojnu naknadu i klubovi nešto zarade od toga. Zašto se od boravišnih taksa ne bi financirao i sport. Imamo milijun noćenja godišnje i dovoljno bi bilo da jedan euro ode za sport. Nije mi cilj da država financira nogomet već da on dobije dio onoga što se privređuje”, rekao je Mišković.

Nakon toga se ipak dotaknuo i skorašnjih izbora za predsjednika HNS-a, iako je bio škrt na riječima.

“Tko će biti predsjednik HNS-a, za mene je najmanji problem. Danas nažalost sve pada na HNS. Je li to dobro ili loše, kasnije ćemo o tome. No ako nema novca, ako nema modela financiranja, ne može namo pomoći ni ako predsjednik postane Butros Butros-Gali. Bio sam dugo u Italiji. Znam da se ne možemo mjeriti s Italijom ili Engleskom, ali mislim da je HNL na razini Druge talijanske lige. Oni posluju odlično, a mogli bi se i mi ugledati na njih. Samo treba volje i želje. Rijeka već 6 mjeseci radi na promjenama. Imala je Rijeka svog kandidata. Nažalost, drugi kandidati mene i Rijeku ne zanimaju. Imaju svoje izborne jedinice, a Rijeka će biti i ostati za naš program. Ja neću nikoga podržavati. Sa Šimićem sam se našao i a ne vidim ništa osim riječi. Pa slično i sa Šukerom. Ja želim promjene o kojima sam govorio. Ako toga ne bude, imat ćemo strašni amaterizam”, rekao je Mišković.

„Nitko meni neće određivati s kime ću se, kada i koliko sastajati i razgovarati!“ naglasio je potom predsjednik Uprave HNK Rijeka na temu fotografija sastanka sa Zdravkom Mamićem te dodao kako se sastajao i sastajat će se gotovo svakodnevno s brojnim ljudima iz nogometa.

“Sastajao sam se u proteklom kratkom razdoblju tri puta, pa i danas ujutro, s Dariom Šimićem, pa od toga nije napravljena medijska senzacija”, ustvrdio je Mišković našto je novinar vašeg portala Riječanin dometnuo kako s tih sastanaka nitko nije našao za shodno dojaviti fotografima što se događa; kao što je netko iz vlastitih interesa – a nije teško pogoditi tko – dojavio fotografima vrijeme i mjesto posljednjeg sastanka Mamić-Mišković.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“Nakon sastanka s obitelji odlučio sam u potpunosti preuzeti HNK Rijeku ko većinski vlasnik sa 70 posto udjela, no prije toga putem e-mailova organizirat ćemo anketu među navijačima-članovima kluba slažu li se oni uopće da Damir Miković nastavi voditi klub na dosadašnji, uhodani način koji nam je donio mnoge sportske uspjehe. Ako ta podrška izostane, nemam više što tražiti s provođenjem takvog plana”, rekao je Damir Mišković naglasivši kako sve što je radio i radi, čini u interesu Kluba a ne u vlastitom interesu.

Dodao je i kako se sinoć sastao s predstavnicima Armade kako bi saznao što se to točno zamjera  njemu kao predsjedniku Kluba koji je u proteklih pet godina tri puta igrao Europsku ligu, osvojio dva Kupa Hrvatske i ostvario san generacija navijača – postao prvakom Hrvatske.

“Ja sam najveći navijač Rijeke, ali nisam i ne mogu biti navijač-ultras – ja sam predsjednik kluba koji mora činiti ono što je najbolje za sportski zalet i prosperitet HNK Rijeke, a pritom ponekad moram i zažmiriti na jedno oko. Mnogi to ne shvaćaju, i ne razumiju da je glavno da ne zažmirim na oba oka”, poručio je između ostaloga Damir Mišković.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views