DAN KOJI SE PAMTI: 24. listopada 1984.: dan kada je pao veliki Real Madrid

Prošle su točno 33 godine od jedne od najvećih utakmica i pobjeda u povijesti Rijeke

Te daleke 1984. godine, kada mnoge generacije koje danas vjerno prate Rijeku nisu bile ni rođene, Rijeka je pod stijenama legendarne Kantride pobijedila Real Madrid (3:1) u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa UEFA, preteče Europske lige.

Rijeka nije samo pobijedila, veći i nadigrala jedan od najvećih svjetskih klubova, u kojem su tada igrali neke od klupski legendi poput José Antonija Camacha, Emilija Butraguena, Ulija Stielikea, Manola Sanchisa i mnogih drugih.

Jednu od najvećih večeri u klupskoj povijesti pogotkom je otvorio Adriano Fegic u 30. minuti. Deset minuta kasnije Srećko Juričić, sportski direktor Rijeke, uputio je visoku loptu u kazneni prostor, a ostalo je povijest.

Danko Matrljan, danas pomoćni trener u Rijeci, odlično se zagradio i poentirao. Fegic je svojim drugim pogotkom donio velikih 3:0, a Real je do kraja utakmice uspio samo smanjiti.

Kada je Danko Matrljan, krajem srpnja 2015. godine, preuzeo mjesto pomoćnika Matjaža Keka istaknuo je da se nada da će i ova generacija dobiti svog Real Madrida. Od pobjede nad španjolskim velikanom, Rijeka je prošle uspone i padove, mnoge teške trenutke.

Nakon što je Damir Mišković stigao na mjesto predsjednika Rijeke, bijeli su uskoro dobili još jednu veliku utakmicu eliminiravši Stuttgart na putu do Europske lige!

Rijeka je bila blizu još jednog velikog rezultata ove sezone kada je na San Siru nadoknadila 0:2 protiv Milana u posljednjih deset minuta, da bi u posljednjim trenucima ostala bez vrijednog boda (2:3). Ujedno, bijeli su se u sjajnom izdanju predstavili i u kvalifikacijama Lige prvaka.

Nakon velike večeri na Kantridi daleke 1984. godine, Rijeka je, nažalost, u uzvratnom susretu poražena u Madridu 0:3 u utakmici u kojoj su isključena tri nogometaša Rijeke!

Unatoč činjenici što nije ostvarila prolaz u daljnju fazu Kupa UEFA, večer 24. listopada 1984. godine ostat će zlatnim slovima upisana u klupsku povijest.

Večer kada je pao veliki Real Madrid!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari