DANAS FINALE (19) NA RUJEVICI: Pogledajte prilog s polufinalnih utakmica Kvarnerske rivijere!

Nogometaši Rijeke i Akademije Abuja u subotu su na Stadionu Žuknica izborili plasman u finale 64. izdanja Kvarnerske rivijere

Rijeka je novom odličnom predstavom u susretu s Venezijom, uz dva pogotka Miroslava Iličića i jedan Kristijana Flega, vizirala kartu za finale.

Abuja je pak izbacila Dinamo u odličnoj utakmici. Uche je s dva pogotka, od kojih je pobjednički stigao u sudačkoj nadoknadi, otvorio put Abuji u finale gdje će braniti naslov prvaka kojega su osvojili prošle godine kada su na Kantridi bili bolji od Domžala.

Ulaznice za završni dan 20 kuna, besplatan ulaz pretplatnicima

Nogometaši Rijeke i Akademije Abuja odmjerit će snage u finalu Kvarnerske rivijere u nedjelju od 19 sati na stadionu HNK Rijeka. U utakmici za treće mjesto igrat će Dinamo i Venezia od 17 sati.

Za završnicu Kvarnerske rivijere bit će otvorena samo zapadna tribina, a svi gledatelji koji dođu na utakmicu imaju pravo parkinga unutar kampa do popune kapaciteta.

Ulaznica vrijedi za cijeli dan (finale i treće mjesto) i košta 20 kuna, za djecu do 14 godina košta 10 kuna. Vlasnici kompleta ulaznica za prošlu sezonu imaju pravo besplatnog ulaza.

Stadion je otvoren od 16 sati, a ulaznice se mogu kupiti u nedjelju na blagajni na zapadnom ulazu u kamp HNK Rijeka. Radno vrijeme je od 16 do 20 sati.

RIJEKA – VENEZIA 3:0

Nogometaši Rijeke pobijedili su Veneziju 3:0 u polufinalu 64. izdanja Kvarnerske rivijere i u nedjelju će u finalu igrati protiv Akademije Abuja (Stadion HNK Rijeka, 19 sati) koja je u drugom polufinalu bila bolja od Dinama 2:1.

Riječki nogometaši odigrali su još jedan odličan susret na turniru u pet dosad odigranih utakmica nisu još primili niti jedan pogodak. Rijeka je od prve minute visokim pritiskom natjerala nogometaše Venezije na pogreške spriječivši bilo kakvu mogućnost da razviju igru.

Rijeka je u utakmicu krenula udarcem Miroslava Iličića, a prva velika prilika pripala je gostima. Bolgan je potegnuo, a lopta je završila na vratnici. Nakon promašaja Dukađina (14′) i Črnka (15′) iz izglednih prilika, stigao je pogodak u 17. minuti. Črnko je izveo korner, a braniči Venezije očistili su loptu. Črnko je ponovo ubacio lijevom nogom u pet metara, najbrži je bio Iličić i pospremio je loptu u mrežu – 1:0.

Venezia je pokušavala udarcima s dvadesetak metara, ali pokušaji Rodea (25′) i Bolgana (27′) otišli su daleko od gola. U 29. minuti Modrić je ubacio s lijeve strane, Šantek je uspio iščeprkati loptu pred golom, ali nije uspio svladati vratara Venezije. Minutu kasnije Dukađin se izborio za loptu na centru, sjurio do kaznenog prostora i poslužio Črnka, ali udarac je otišao iznad grede.

Drugo poluvrijeme na otvaranju nije donijelo previše prilika. Rijeka je svoj trenutak dočekala u 61. minuti. Pogreška posljednje linije otvorila je priliku Iličiću koji se dočepao lopte, ušao u kazneni prostor i poentirao – 2:0.

Treći gol stigao je u 70. minuti i najbolje je oslikao riječku igru. Modrić je izborio loptu na rubu kaznenog prostora s lijeve strane i odigrao za Iličića koji se lažnjakom riješio pratnje. Uslijedio je ubačaj, a Flego je sjajnim trzajem glavom zatresao mrežu – 3:0. (hnk rijeka)

Video: HNK Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari