DANAS RIJEKA – CIBALIA (17) Podržimo Bijele u povratku na pobjedničke staze!

Statistika je u egalu, no kvaliteta je na strani Rijeke

Nogometaši Rijeke i Cibalije u subotu (Stadion HNK Rijeka, 17 sati) 52 put će odmjeriti snage od hrvatske samostalnosti.

Cibalia je jedna od tri momčadi (Slaven Belupo, Inter) što je ove sezone Rijeci uspjela otkinuti dva boda u prvenstvenim ogledima.

Rijeka i Cibalia odigrali su dosad 51 utakmicu. Riječki nogometaši slavili su u 19 navrata, 17 ogleda okončano je remijem dok je Cibalia upisala 15 pobjeda. U tom periodu Rijeka je postigla 62, a primila 57 golova u međusobnim ogledima.

Prije ovosezonskog ogleda u Vinkovcima što je okončan remijem (0:0) Rijeka i Cibalia posljednji put igrali su u sezoni 2012./2013. s obzirom da se vinkovački sastav proteklih godina natjecao u nižem rangu.

Statistika otkriva da je Rijeka u posljednjih deset utakmica samo jednom svladala Cibaliju, pet ogleda završeno je remijem, a Cibalia je upisala četiri pobjede. Sve je to u konačnici samo statistika jer kvaliteta je u ovom trenutku na strani Rijeke.

Najviše nastupa u međusobnim ogledima ima Ivan Maroslavac (20), dok su najbolji strijelci Senad Brkić (6) i Ahmad Sharbini (5).

Kada su u pitanju treneri u međusobnim ogledima momčadi su najviše vodili Nenad Gračan i Stanko Mršić koji su u deset navrata sjedili na klupi.

Podsjetimo se kako je bilo u posljednjem prvenstvenom ogledu Bijelih i Cibalije

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari