Dean Božić, predsjednik KN Armada: Armada će uvijek ostati mlada i kontra svega

„Posebnost Armade je u tome što je oduvijek nekako svoja. Još kod osnutka Armada je imala ulogu ukazivati na sve ono što je loše u gradu, a to činimo i danas“, uvjeren je Božić

I dan danas sami protiv svih – oko 1100 članova Kluba navijača Armada Rijeka korača samo ravno, svojim zacrtanim putem. Još s kraja osamdesetih, kada je krenula inicijativa tridesetak mladića – navijača za snažnijim djelovanjem, pa sve do danas Armada na neki način diktira mnoge standarde kada je u pitanju organizirano navijanje, ali i izražavanje jasnih poruka i stavova, bez obzira na njihovu podlogu.

– Oduvijek smo bili i ostali svoji, dovoljno jasan bio je novi predsjednik Armade Dean Božić u zanimljivom razgovoru koji smo s njim vodili na sjevernoj tribini Rujevice.

– Posebnost Armade je u tome što je oduvijek nekako svoja. Još kod osnutka Armada je imala ulogu ukazivati na sve ono što je loše u gradu, a to činimo i danas, uvjeren je Božić.

Božić nam je rekao da su članovi Armade mladi duhom, imaju oko 18, 19 godina „u glavi“, bez obzira na to što postoje i članovi stariji po životnoj dobi. Također, Božić je u ovih nekoliko mjeseci što je na čelu Armade shvatio da je jako zahtjevno voditi jedan ovakav klub navijača jer je sastavljen od različitih karaktera, profila i svjetonazora s jedne strane, a i kao organizacija Armada je upućena surađivati s različitim institucijama, s druge strane:

– Situacija zna biti jako delikatna i u ovih 6 mjeseci shvatio sam koliko je to teško odrađivati te koliko su se moji prethodnici trudili da sve te relacije održavaju i na tome im svaka čast, rekao je Božić

Oko Armadinog ponašanja na stadionima, onog ponašanja koje bi se moglo okarakterizirati problematičnim Božić smatra da se radi o zanemarivom postotku kojeg čine pojedinci. Također, „rekreativni“ navijači koji ne prate svaku utakmicu ne mogu razumjeti samu bit Ultras pokreta.

Naravno, u razgovoru nam je nezaobilazna tema bila i stadion na Kantridi na kojem će se početkom rujna odigrati, ne sumnjamo, spektakularna utakmica s još spektakularnijim pratećim sadržajem Armadinog potpisa. Oko toga za Božića dileme nema.

– Armada se zalaže za povratak na Kantridu jer Kantrida je mjesto koje oni doživljavaju svojim i jer je tako – tamo bi se onda morao igrati i riječki nogomet, barem ponekad. Međutim, to nikako ne znači da se Klub neće pratiti na Rujevici kao i na svim stadionima na kojima Rijeka gostuje.

Iz razgovora s predsjednikom Armade mogli smo doznati da politika, političari i interesni lobiji u njoj nemaju mjesta, da se za svaku sljedeću utakmicu dečki i djevojke pripremaju odmah po završetku prethodne, a otkrio nam je i koja je draž navijanja u gostima.

Video pogledajte ovdje

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari