Engleska pobijedila Hrvatsku ali svi će pamtiti ovaj Kramarićev “vrtuljak”!

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Engleska – Hrvatska 2:1

Hrvatska nogometna reprezentacija bila je nadomak prvog mjesta u svojoj skupini Lige nacija, no Englezi su fantastičnim preokretom srušili naše nade i poslali nas u niži rang Lige nacija. Kane i Lingaard odgovorili su svojim pogocima na Kramarićev i donijeli svojoj momčadi vrijednu pobjedu od 2:1 u iznimno atraktivnoj utakmici.

U prvom poluvremenu nije izgledalo lijepo za Hrvatsku. englezi su dominirali na terenu i možemo samo zahvaliti Lovri Kaliniću što nismo u rezultatskom zaostatku dočekali kraj prvog dijela.

Branio je Lovre pokušaje Sterlinga više puta, Kane mu također nije mogao zabiti, a lopta Rossa Barkleya prohujala je pored vratnice. U grčevitom branjenju ozlijedio se Šime Vrsaljko kojeg je sredinom poluvremena zamijenio Šime Vrsaljko.

U drugom poluvremenu Zlatko Dalić uveo je u igru Josipa Brekala koji je zamijenio Antu Rebića i hrvatska je prodisala. Slagali su naši dobre kontre Englezima, a jedna je urodila plodom. Andrej Kramarić u 57. minuti bio je vrlo sebičan, no učinkovit. S nekoliko driblinga izbacio je iz ravnoteže Englesku obranu te pogodio za 0:1 i šok na punom Wembleyu.

https://streamable.com/91er7

Za Hrvatsku je to bio dobar period igre. Mogli su Perišić i Vlašić nakon kontri povisiti to vodstvo, ali nisu bili dovoljno precizni.

Kazna je uslijedila u 78. minuti. Centaršut s desne strane došao je sve do Lingaarda koji je nekako uspio ugurati loptu u gol za poravnanje rezultata.

Englezi su nastavili s pritiskom i došli do drugog pogotka. Nakon slične akcije u 87. minuti pogodio je Kalinićevu mrežu Harry Kane i bio je to kraj priče na Wembleyu.

Hrvatska je ovim porazom izgubila status nositelja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo i ispast će u niži rang Lige nacija. Englezi su se pobjedom plasirali u polufinale Lige nacija te se tako mogu izravno plasirati na Europsko prvenstvo.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari