Engleska pobijedila Hrvatsku ali svi će pamtiti ovaj Kramarićev “vrtuljak”!

Idi na originalni članak
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Engleska – Hrvatska 2:1

Oglas

Hrvatska nogometna reprezentacija bila je nadomak prvog mjesta u svojoj skupini Lige nacija, no Englezi su fantastičnim preokretom srušili naše nade i poslali nas u niži rang Lige nacija. Kane i Lingaard odgovorili su svojim pogocima na Kramarićev i donijeli svojoj momčadi vrijednu pobjedu od 2:1 u iznimno atraktivnoj utakmici.

U prvom poluvremenu nije izgledalo lijepo za Hrvatsku. englezi su dominirali na terenu i možemo samo zahvaliti Lovri Kaliniću što nismo u rezultatskom zaostatku dočekali kraj prvog dijela.

Branio je Lovre pokušaje Sterlinga više puta, Kane mu također nije mogao zabiti, a lopta Rossa Barkleya prohujala je pored vratnice. U grčevitom branjenju ozlijedio se Šime Vrsaljko kojeg je sredinom poluvremena zamijenio Šime Vrsaljko.

U drugom poluvremenu Zlatko Dalić uveo je u igru Josipa Brekala koji je zamijenio Antu Rebića i hrvatska je prodisala. Slagali su naši dobre kontre Englezima, a jedna je urodila plodom. Andrej Kramarić u 57. minuti bio je vrlo sebičan, no učinkovit. S nekoliko driblinga izbacio je iz ravnoteže Englesku obranu te pogodio za 0:1 i šok na punom Wembleyu.

https://streamable.com/91er7

Za Hrvatsku je to bio dobar period igre. Mogli su Perišić i Vlašić nakon kontri povisiti to vodstvo, ali nisu bili dovoljno precizni.

Kazna je uslijedila u 78. minuti. Centaršut s desne strane došao je sve do Lingaarda koji je nekako uspio ugurati loptu u gol za poravnanje rezultata.

Englezi su nastavili s pritiskom i došli do drugog pogotka. Nakon slične akcije u 87. minuti pogodio je Kalinićevu mrežu Harry Kane i bio je to kraj priče na Wembleyu.

Hrvatska je ovim porazom izgubila status nositelja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo i ispast će u niži rang Lige nacija. Englezi su se pobjedom plasirali u polufinale Lige nacija te se tako mogu izravno plasirati na Europsko prvenstvo.
Vijesti.hr

Exit mobile version