Kek i Vešović nakon AEK-a: Dok smo vjerovali, igrali smo kako treba

Foto: ActionSport/PIXSELL

Matjaž Kek, trener Rijeke, samo nekoliko minuta nakon utakmice vrlo brzo i trezveno je secirao probleme u riječkoj igri

Dugi hodnici Olimpijskog stadiona u Ateni od travnjaka do prostorije za konferenciju za novinare ostavili su dovoljno vremena treneru Rijeke da prevrti film utakmice.

– Rezultat je pravedan. Dominanti smo bili prvo poluvrijeme, AEK drugo. Ne može nas zadovoljiti remi, jer smo željeli pobjedu, rekao je Matjaž Kek nakon utakmice.

– Kada igrači razmišljaju o sebi i vjeruju u sebe, te kvalitetu ekipe onda to funkcionira. U jednom trenutku igrači na igralištu i svi oko njih, kao da ne vjeruju u sve ono dobro što su napravili. Četrdeset i pet minuta u Ateni protiv AEK-a, koji je prvi u grčkom prvenstvu, igrači su pokazali da znaju igrati, dodao je Kek.

– Previše je upitnika u sustav koji je donio rezultate i to je preuzelo igrače. Svi griješimo, ali iza toga što radiš mora stajati vjera. Igrači moraju preuzeti odgovornost kao što su je preuzeli prvo poluvrijeme. Europa ja potvrđivanje 90 minuta. Ali, ipak kompliment igračima kako su odigrali jednu pravu europsku utakmicu na terenu gdje je teško igrati i ne znam tko se naigrao na Olimpijskom stadionu kao Rijeka, zaključio je Matjaž Kek.

U videu pogledajte što je još Matjaž Kek izjavio nakon utakmice protiv AEK-a

Marko Vešović: Ovo je realno stanje i realan rezultat

Marko Vešović na otvaranju utakmice pobjegao je obrani AEK-a i nedostajalo je malo preciznosti da njegovo dodavanje dovede Marija Gavranovića u sto postotnu situaciju. Bio je to samo uvod u sjajnih 45 minuta koje nogometaši Rijeke, nažalost, nisu uspjeli ponoviti u nastavku utakmice.

– Dobro smo igrali, dominirali, stvarali šanse. Dali smo dva gola u prvom poluvremenu, imali smo prečku i stativu. Domaćin ništa nije napravio sve do gola u vrlo nezgodnom trenutku, rekao je Marko Vešović pokušavši proniknuti u razloge dva dijametralno suprotna poluvremena utakmice u Ateni.

– Ovo je realno stanje i realan rezultat. Nesvjesno smo se povukli, kao da se uvuče strah, da se ne primi gol kojega na kraju primimo. Nismo uspjeli pratiti ritam i odgovoriti presingom. Imali smo par situacija u kojima smo mogli stvoriti šanse, ustvrdio Marko Vešović.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari