KVARNERSKA RIVIJERA Rijeka pobijedila Dinamo, Vuk panenkom potvrdio slavlje

Kadeti Rijeke nakon ruleta jedanaesteraca i pobjede protiv Dinama ukupnim rezultatom 5:3 (0:0) izborili su polufinale 65. izdanja Kvarnerske rivijere. Rijeka će u polufinalu igrati protiv Domžala u subotu od 10 sati na stadionu Žuknica u Kostreni

U junaka utakmica prometnuo se vratar Marko Šušak koji je obranio pokušaj Ljubića, a prolaz dalje hladnokrvnom panenkom u petoj seriji potvrdio je Vuk!

Prije toga s bijele točke redom su bili precizni Bošnjaković, Šantek, Jurešić i Čeliković, dok su za Dinamo poentirali Mamić, Pavlak i Krizmanić.

Rijeka je bila bolja momčad s terenskom incijativom, ali bez izrazite prilike. U četvrtoj minuti Mitrović je prošao po desnoj strani, na povratnoj pronašao Petrovića koji je pogodio vanjski dio mreže.

Nekoliko minuta kasnije, Jurešić je ubacio s desne strane, u skoku je najviši bio Petrović, a njegov udarac glavom lako je obranio Živković.

U 19. minuti Šantek je potegnuo sa sedamnaest metara, a lopta je prohujala malo iznad grede. Tri minute kasnije ponovo se u prilici našao Petrović. Vuk je gurnuo loptu u prostor, a Petrovićev udar obranio je Živković uz pomoć Krizmanića.

Dinamo je prvi put zaprijetio u 30. minuti. Vukmanić je prošao po desnoj strani, ušao u šesnaesterac, ali na povratnoj lopti nije bilo nikog od suigrača.

Pred kraj prvog dijela, Krizmanić je pucao s osamnaest metara, a lopta je otišla iznad grede.

I u drugom dijelu prva prilika pripala je Rijeci. Mitrović je pokušao, ali njegov udarac obranio je Živković. Odgovorio je Dinamo u 46. minuti, ali pokušaj Blaževskog otišao je pokraj gola.

U 53. minuti Vukmanić je primio loptu u kaznenom prostoru, a njegov udarac završio je u vanjskoj stani mreže. Sedam minuta kasnije Mitrović se našao u prilici, ali u posljednji trenutak loptu je u korner izbio Martinović.

Pitanje pobjednika na kraju je odlučeno ruletom jedanesteraca koji je ovoga puta pripao Rijeci.

RIJEKA – DINAMO 5:3-11M (0:0)

Četvrtfinale Kvarnerske rivijere: Rijeka – Dinamo 5:3-11m (0:0). Stadion Mavrinci. Sudac: Linić (Čavle).

Jedaneseterci: 1:0 Bošnjaković, 1:1 F. Mamić, 2:1 Šantek, 2:2 Pavlak, 3:2 Jurešić, 3:3 Krizmanić, 4:3 Čeliković, 4:3 Ljubić – brani Šušak, 5:3 Vuk.

RIJEKA: Šušak, Legović (od 80′ Dedić), Čeliković, H. Smolčić, Vuk, Jurešić, Liber (od 80′ Bošnjaković), Šantek, Mitrović, Svetić (od 65′ Mohorovičić), Petrović.

DINAMO: Živković, Tomašković, Krizmanić, Pavlak, Vukmanić, Ljubić, Nižić (od 78′ Laić), Sabljo (od 56′ Bezham), Blaževski, F. Mamić, Martinović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari