ZLATO I BRONCA

Matea i Toni osvojili prve medalje za Hrvatsku na Olimpijskim igrama! Evo kako to komentiraju njihovi prijatelji, kolege i članovi obitelji

Screenshot RTL

Ekipe RTL-a bile su s njihovim prijateljima, kolegama i članovima obitelji u Splitu, ali i u Kninu

Najprije je olimpijsku broncu, prvu hrvatsku mušku medalju u taekwandou ikada, osvojio Toni Kanaet. I moglo je početi veliko slavlje u velikom splitskom klubu!

“Ja očekujem uvijek od njega, gledam ga već dugo godina, gledam ga svaki dan, znam koliko radi, koliko se trudi, koliko se odriče. Mogu reći sa sigurnošću da je to itekako zaslužio tako da me baš ponijelo”, kazao je član TK Marjan Split Lovro Brečić., donose RTL Vijesti.

Pola sata kasnije još veća fešta – olimpijsko zlato uzela je Matea Jelić.

Više u VIDEOPRILOGU:

“Trenirali smo za to i trudili se da bi ostvarila ovaj rezultat. Znali smo da može, svi smo vjerovali u nju, znači cijeli tim, trener i ekipa cijela koja je trenirala s njom i evo ga, napokon ostvarila je svoj san i preponosni smo svi na nju”, kazala je članica TK Marjan Split Bruna Vuletić.

Oboje su članovi splitskog Tekvando kluba Marjan.

“Jesmo, ovo smo očekivali. Znali smo da Matea može do zlata. Dva i pol mjeseca smo se pripremali za njeno zlato. Bili smo svjesni njene kvalitete, međutim sa Britankom je uvijek ovakva borba čas vodi jedna čas druga i tu doslovno svaki put odlučuje zadnja sekunda i opet je odlučila zadnja sekunda”, poručio je glavni tajnik TK Marjan Sandro Deak.

Zadnjih nekoliko sekundi osim u Tokiju i Splitu, bilo je itekako napeto u Kninu. Mateina obitelj je s prijateljima gledala prijenos borbe u malom kninskom teniskom klubu.

Borbena i ustrajna

“Osjećaj je neopisiv, preponosni smo, presretni. Tako da što se tih riječi tiče, mislim da ih nema za opisati. Tu smo se s prijateljima okupili da pogledamo bar finale, ostale borbe smo gledali kući. Svaka čast Matei, treneru, klubu, odradili smo vrhunski posao. Preponosni i sretni”, rekao je otac Matee Jelić, Mate Jelić.

“Evo i sad se ježim, ježimo se. Ovo je hrvatski povijesni trenutak, a ne kninski. Knin je toliko mali grad, a iznjedri ovakvo nešto, to je neopisivo”, dodao je prijatelj i nekadašnji sparing partner Matee Jelić, Stipe Jarloni.

Dragan je Mateu, za koju kaže da je borbena i ustrajna, trenirao do 18. godine.

“Naravno da sam ponosan jer nekoga trenirati od 8. do 18. godine, stvorit da stasa u takvog borca, to je nešto neopisivo, pogotovo sad u ovoj finalnoj borbi u kojoj je bilo raznoraznih preokreta”, jasno će trener TK Div Knin Dragan Pinjuh.

“Pripremit ćemo jedan veličanstven doček, kako to i priliči ovakvoj situaciji. Istina, ovo je prva olimpijska zlatna medalja, međutim Matea je još 2014. bila svjetska juniorska prvakinja, tako da smo mi već i do sada imali priliku biti jako ponosni na nju”, poručio je gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić.

Koliko su ponosni na svoju sugrađanku, Kninjani će joj pokazati za nekoliko dana kada se vrati kući, donose RTL Vijesti.

Nikolina Radić, Dragana Eterović/RTL/RTL Vijesti

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari